News

Ioana Mihăilă, noi beneficii pentru cei care aleg vaccinarea. Cum vor fi recompensați

Ioana Mihăilă a anunțat noi beneficii pentru oamenii care aleg vaccinarea. FANATIK vă spune cum vor fi recompensați
04.08.2021 | 13:51
Ioana Mihaila noi beneficii pentru cei care aleg vaccinarea Cum vor fi recompensati
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a anunțat că a înaintat Guvernului o serie de propuneri prin care se încearcă accelerarea campaniei de vaccinare. În pragul celui de al patrulea val al pandemiei, Ioana Mihăilă a explicat că gestionarea crizei epidemiologice ține de fiecare dintre noi.

Ea a subliniat că decizia de a ne vaccina va cântări mult în lupta cu pandemia. În plus, ministrul este de părere că distanțarea socială și purtarea măștii de protecție vor fi necesare în continuare la începutul anului școlar.

ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă, noi beneficii pentru cei care aleg vaccinarea. Cum vor fi recompensați

Ioana Mihăilă a declarat că cei ce aleg să se vaccineze pot fi recompensați cu bonuri de masă. În plus, s-ar putea organiza loterii la care pot participa și oamenii care s-au vaccinat anterior.

„Deocamdată avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate,” a declarat ministrul Sănătății pentru News.ro.

ADVERTISEMENT

„Noi am venit cu propuneri pe care le-am înaintat Guvernului, propuneri care au fost discutate cu Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare. În acest moment, pe lângă acţiunile pe care le-a pregătit Ministerul Sănătăţii legate de oferirea posibilităţii de vaccinare în ambulatorii, în sensul acesta avem pregătită o Ordonanţă de Urgenţă care probabil că va fi promovată în săptămânile următoare, şi la domiciliul pacientului de către medicul de familie, am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar şi anumite măsuri care să recompenseze şi pe cei vaccinaţi anterior şi pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte”, a adăugat.

Demnitarul a precizat că, dacă aceste măsuri se vor dovedi de succes, ele vor fi extinse. În caz contrar, vor fi înlocuite cu altele, care se vor considera necesare.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a vorbit și despre modul în care sunt pregătite spitalele pentru valul patru al pandemiei. Mihăilă a explicat că, în cazul în care este nevoie, numărul paturilor pentru pacienții Covid-19 ar putea să fie suplimentat, iar medicii vor fi relocați în unitățile sanitare care au mai multă nevoie.

Cum se pregătesc spitalele de valul al patrulea al pandemiei

Ioana Mihăilă a declarat că severitatea celui de al patrulea val al pandemiei va fi influențată de numărul de oameni vaccinați. Acest lucru ar evita si aglomerarea spitalelor.

ADVERTISEMENT

„Pregătirea aceasta pentru valul 4 ar putea să nu fie foarte acută, dacă ne-am vaccina, şi atunci cred că primul lucru atunci când vorbim de valul 4 este să spunem, din nou, că persoanele vaccinate au risc foarte redus de a suferi forme severe de infecţie, inclusiv cu tulpina Delta, aşa încât să necesite internare în spital, şi atunci acesta este principalul mesaj de transmis, că încă, individual, fiecare dintre noi are timp să se pregătească pentru valul 4 şi pentru a evita consecinţele valului 4, vaccinându-ne,” a spus ministrul Sănătății.

„Dacă ne referim la cum este pregătit sistemul sanitar, pentru primirea pacienţilor care necesită internare, încă de la început, din primăvară, atunci când am modificat fluxurile din spitale aşa încât să permitem accesul câtor mai mulţi pacienţi cu afecţiuni non-COVID, am cerut spitalelor şi direcţiilor de sănătate publică un plan de reorganizare, în caz de creştere a numărului de cazuri, aşa încât spitalele să poată să revină rapid la numărul maxim de paturi destinate pacienţilor COVID, care a fost în apogeul valului 3,” a adăugat.

În momentul de față, în București, sunt disponibile aproximativ 50 de paturi la ATI. La nivel național numărul acestora ajunge la 500. În plus, la nevoie, acestea ar putea fi suplimentate. Mihăilă a spus că există soluții și pentru lipsa medicilor: „acum, ca soluţie, avem de detaşat acei medici care pot să vină în regiunile unde încărcarea cu cazuri este mai mare.”

ADVERTISEMENT