News

Ioana Mihăilă, reacție față de medicii care refuză vaccinarea: ”E inacceptabil să existe această reticență”

Ioana Mihăilă a avut o reacție dură față de medicii care refuză vaccinarea anti-Covid-19.
28.05.2021 | 16:07
Ioana Mihaila reactie fata de medicii care refuza vaccinarea E inacceptabil sa existe aceasta reticenta
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut o reacție publică extrem de vehementă pentru acele cadre medicale din România care refuză să se vaccineze anti-Covid.

Succesoarea lui Vlad Voiculescu la Sănătate consideră că este inacceptabil ca personalul medical să aibă reticență la imunizare.

ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă, despre de medicii care refuză vaccinarea: ”E inacceptabil să existe această reticență”

Campania de vaccinare din România, începută în forță, pare intrată într-un oarecare blocaj, cu mulți cetățeni care ezită să se imunizeze.

Paradoxal, în rândul populației există și mulți medici care au reticență față de primirea serului. Despre acest aspect, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că este ”inacceptabil”.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului spune că cei care lucrează în spitale și nu se vaccinează vor trebui să poarte echipamente complete de protecție.

Întrebată dacă un asistent nevaccinat poate intra în sala de operație, Ioana Mihăilă a spus că e de preferat ca ”asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție”.

ADVERTISEMENT

”Mi se pare inacceptabil să existe această reticență (n.r. la vaccinare). Inclusiv în ordin, cred că și în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o țintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical.

Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secții în spital să se facă cu condiția ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporție de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecție și nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecție sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecție, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă.

ADVERTISEMENT

Cu echipament complet de protecție și doar dacă nu are un înlocuitor. În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție”, a spus ministrul Sănătății într-un interviu pentru HotNews.

Câți angajați din sănătate s-au vaccinat anti-Covid-19 în România

Până pe 20 mai, un procent de 88,5% dintre lucrătorii din domeniul sănătății și social din România, tot ceea ce înseamnă spitale, ambulanță, personalul implicat în campania de vaccinare, farmaciști și personal de laborator, angajați ai centrelor rezidențiale sau personal care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu, atât din sistemul public, cât și din cel privat s-au imunizat.

Mai exact, 322.083 de angajaţi din domeniul sănătăţii s-au imunizat, dintre care 311.369 cu ambele doze, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT