Life

Ioana și Ion Dichiseanu, legătură plină de coincidențe stranii. Fiica actorului: „Nu mă pot despărți de hainele lui”

Ioana, fiica maestrului Ion Dichiseanu, a vorbit pentru Fanatik despre pierderea marelui actor: coincidențele morții, visele și amintirile lăsate de acesta.
08.10.2021 | 13:22
Ioana si Ion Dichiseanu legatura plina de coincidente stranii Fiica actorului Nu ma pot desparti de hainele lui
Ioana, mărturisiri despre relația cu tatăl ei, regretatul Ion Dichiseanu
ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu ne-a părăsit în urmă cu aproape 6 luni, lăsând în urmă o carieră strălucită și o viață demnă de un roman. Fiica marelui actor, Ioana, a vorbit despre omul căruia îi datorează aproape totul, dezvăluind o serie de coincidențe legate de moartea lui și legătura mai mult decât specială pe care o aveau.

Când unele coincidențe sunt prea multe și ele se repetă, este clar că nimic nu e întâmplător. Ultimele 5 luni din viața Ioanei au trecut greu, însă fiica lui Dichiseanu a știut să se mențină puternică, având o tărie pe care nici ea nu știa că o are.

ADVERTISEMENT

Ioana a povestit,  pentru FANATIK, o serie de lucruri care par desprinse din filme, despre legătura dintre ea și tatăl ei, iar unele mărturisiri îți fac pielea de găină.

Ioana, despre legătura mai mult decât specială dintre ea și Ion Dichiseanu: „Eu aveam 33 de ani când a plecat, el s-a născut în 1933”

Fiica marelui lord al teatrului și filmului românesc îl visează constant pe acesta, iar unele dintre semnele pe care le primește o ajută să treacă mai departe de durerea pricinuită de moartea părintelui.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că vorbește cu tatăl ei în vis, există o serie de alte lucruri, pe care mulți le-ar putea considera ciudățenii, despre legătura cu acesta.

„Sunt multe lucruri interesante de spus, multe coincidențe. Culmea este că el a murit la vârsta de 87 de ani, eu m-am născut în anul 1987. Eu aveam 33 de ani când a plecat, el s-a născut în 1933. Eu cred că totul are un sens. Nu pot să găsesc o explicație la aceste lucruri.

ADVERTISEMENT

Când a rămas însărcinată, mama și-a dorit să semăn cu tata. Dacă sunt nemachiată, parcă aș fi sora geamănă a lui. Atât de tare semănăm. Până și ridurile de expresie le-am moștenit de la el. Și alunițele le am exact în aceleași locuri”, a povestit Ioana Dichiseanu pentru FANATIK.

Mai mult de atât, Ion Dichiseanu a încetat din viață într-o zi de 20 (mai) și a fost înmormântat pe 22. Ziua lui Ion Dichiseanu este tot într-o zi de 20 (octombrie). Ziua Ioanei e pe 22.

ADVERTISEMENT

„Nu mă pot despărți de hainele lui”

Fiica regretatului actor nu a crezut în aceste chestiuni, pentru mulți dincolo de normal. Odată ce a observat că prea se leagă unele lucruri, a început să creadă că există comunicare dincolo de felul în care noi înțelegem cu adevărat lumea.

Tocmai de aceea îi este foarte greu să se despartă de lucrurile tatălui ei. Ioana Dichiseanu nu poate renunța la costumul alb preferat al actorului și nici la pantofii cu care acesta mergea la spectacolele sale.

Fata lui Dichiseanu a spus că a dat drept pomană câteva lucruri în amintirea tatălui ei.

„Am dat câteva lucruri, dar nu mă pot despărți de hainele lui. I-am păstrat costumul lui preferat, alb. Când mă mai uit la lucrurile sale, simt că mă răscolesc, dar, în același timp, am senzația că îmi este aproape și nu pot să le dau”, ne-a spus emoționată Ioana.

În memoria părintelui ei, tânăra ne-a spus că va face o slujbă creștinească pe 20 noiembrie. La acea dată se vor împlini 6 luni de la trecerea în neființă a actorului Ion Dichiseanu.

Ioana și-ar fi dorit să organizeze un eveniment în memoria tatălui, pe data de 20 octombrie, când actorul ar fi împlinit 88 de ani, însă îi este frică să ofere o masă la restaurant din cauza pandemiei.

ioana dichiseanu
Ioana și Ion Dichiseanu, asemănare ca două picături de apă

„Mi-aș fi dorit pe 20 octombrie să facem o masă la restaurant, dar cu restricțiile astea…”

„Mi-aș fi dorit pe 20 octombrie să facem o masă la restaurant, dar cu restricțiile astea și cu situația pe care o trăim îmi este și frică. Vom face, însă, o slujbă religioasă, cum este creștinește”, a continuat Ioana.

Întrebată ce a învățat de la tatăl ei, Ioana ne-a mărturisit că nu există timp pentru a înșira toate lucrurile pe care i le-a transmis actorul.

„Întotdeauna îmi vine în minte câte o vorbă de-ale lui. Nu aș putea să comprim lucrurile învățate într-unul singur. Cel mai important: m-a învățat să fiu corectă. Cel mai important pentru mine acum este să îi duc numele mai departe cu cinste”, a mai zis Ioana.

Tânăra a mărturisit că a început deja să lucreze la câteva proiecte prin care să păstreze vie amintirea tatălui ei. „Am multe proiecte care îl implică pe el. Cu unele am început deja. Sunt câteva și pe plan muzical. Sunt mai multe planuri. Pregătesc chiar și o carte. Mi-a dat de lucru”, ne-a spus entuziasmată fiica lui Dichiseanu.

Lordul teatrului și filmului românesc a plecat către stele pe 20 mai

Ion Dichiseanu, supranuit de colegii de breaslă și de critici „lordul teatrului și filmului românesc”, s-a stins din viață pe 20 mai 2021. Marele actor a jucat în zeci de filme românești de mare succes. S-a remarcat și în teatru și teatru radiofonic. Era și rămâne unul din cei mai respectați mari artiști care a evoluat pe scena de la Nottara.

Dintre filmele în care le-a jucat putem enumera câteva: „Pentru patrie” (1978), „Titanic vals” (1964), „Bătălia pentru Roma” (1968) sau „Castelul condamnaților” (1970).

ADVERTISEMENT