News

Iohannis, atac voalat la Gabriela Firea: „Dacă ne uităm la preocupările edililor, rămâi trăsnit”

12.06.2019 | 12:22
Iohannis atac voalat la Gabriela Firea Daca ne uitam la preocuparile edililor ramai trasnit

Președintele Klaus Iohannis a ținut o prelegere cu ocazia ședinței plenare a Coaliției pentru Dezvoltarea României. Iohannis a vorbit despre nevoia investițiilor în infrastructură și a vorbit despre carențele guvernării PSD, care în programul de guvernare a scris numeroase proiecte care au rămas însă doar promisiuni. De asemenea, liderul de la Cotroceni a avut și un mesaj voalat pentru primarul Bucureștiului, Gabriela Firea.

Klaus Iohannis, critici pentru Gabriela Firea

Iohannis a avut grijă să o pună la punct pe Gabriela Firea. Președintele a acuzat-o voalat pe primarul Capitalei pentru felul în care a administrat Bucureștiul în ultimii ani: „Vedeți cei care locuiți în București sau în jur că deja o navetă de câțiva kilometri devine un calvar pentru că infrastructura nu face față. Dacă vorbim de infrastructură, nu trebuie să ne gândim doar la autostrăzi, dar e transportul rutier, pe cale ferată, cel public, total deficitar”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit și despre preocupările Gabrielei Firea din ultima perioadă. Șeful de la Cotroceni susține că primarii care nu își fac treaba ar putea fi „corectați” prin vot: „Dacă ne uităm la preocupările guvernanților și edililor, rămâi trăsnit. Se ocupă de cu totul altceva decât e nevoie pentru a face România mai funcțională. Această decorelare între nevoia românilor și mediul de afaceri si preocupărie politicienilor trebuie corectată. Această corecție se numește alegeri”, a mai spus șeful statului, potrivit Mediafax.

Klaus Iohannia a criticat-o pe Gabriela Firea *foto: hepta.ro
Klaus Iohannia a criticat-o pe Gabriela Firea *foto: hepta.ro

Klaus Iohannis vrea un pact pe infrastructură

Klaus Iohannis susține că partidele ar trebui să facă un pact pe infrastructură, care ar trebui însă să fie respectat: „După pactul semnat pe apărarea, în politică s-a ajuns la pactomanie.Prea multe înțelegeri au fost proforme. Doar că în practică mai urma ceva…implementarea, care nu s-a făcut. Să nu mai menționăm situațiile în care ați semnat diferite înțelegeri care ulterior au fost ignorate”.

Înainte să ajungă președinte al României, Klaus Iohannis a fost primar al Sibiului în perioada 2000-2014. La alegerile prezidențiale din 2014, Gabriela Firea a fost șeful de campanie al principalului contracandidat al lui Iohannis, premierul de la acea oră Victor Ponta.