News

Iohannis, atacat dur de Stelian Ion: „Mi-a transmis că ar fi bine să renunț la proiectul de desființare a SIIJ”

Klaus Iohannis a fost atacat dur de Stelian Ion. Fostul ministru al Justiției a spus că președintele i-a transmis să renunțe la proiectul de desființare a SIIJ
09.09.2021 | 14:02
Iohannis atacat dur de Stelian Ion Mia transmis ca ar fi bine sa renunt la proiectul de desfiintare a SIIJ
ADVERTISEMENT

Stelian Ion i-a adus acuzații dure șefului Statului. Politicianul a publicat un editorial la Digi24, în care își spune punctul de vedere asupra actualei crize politice.

Fostul ministru al Justiției îl vede vinovat pe președinte pentru situația creată la nivelul Guvernului. Nici Florin Cîțu nu a scăpat de critici.

ADVERTISEMENT

Iohannis, atacat dur de Stelian Ion: „Mi-a transmis că ar fi bine să renunț la proiectul de desființare a SIIJ”

Stelian Ion afirmă că președintele și Florin Cîțu sunt principalii vinovați pentru criza politică din România. Iohannis este acuzat că a turnat gaz pe foc, în loc să aplaneze conflictul.

„Nu doar că nu a făcut nimic pentru a aplana criza, dar a și adâncit-o prin atacul pe care l-a pornit la adresa USR PLUS”, a scris acesta. Premierul a fost și el inclus în discuție și nu a fost lăudat.

ADVERTISEMENT

„Iar Florin Cîțu e omul său de paie. Are cineva vreo îndoială? Aceștia sunt colaboratorii care îi plac președintelui: oameni de paie, obedienți până-n măduva oaselor,” a notat fostul ministru.

Cu privire la legile justiției, Stelian declară că a avut o singură întâlnire cu șeful statului. În schimb, mai multe discuții au fost purtate cu o consilieră a sa: „resping categoric afirmația că nu m-aș fi consultat pe tema legilor justiției înainte de a le trimite spre avizare. I-am transmis d-nei consilier varianta finală a proiectelor înainte cu circa o săptămână de a le trimite pentru avizare”.

ADVERTISEMENT

Acuzații grave cu privire la desființarea SIIJ

Iohannis este acuzat că ar fi încercat să amâne desființarea secției: „La singura întâlnire de la Cotroceni pe care am avut-o cu președintele pe tema reformei din justiție, pe 18 mai, acesta a ținut să-mi transmită cât se poate de clar că ar fi o idee bună să renunț la proiectul de desființare a SIIJ, aflat la vot final în Senat, pentru că ar fi avut o “strategie mai bună”: să desființăm secția abia odată cu adoptarea celor trei legi ale justiției”.

„Nu exista niciun argument convingător pentru o astfel de „strategie”. Tot ceea ce a făcut de atunci a fost exact în direcția tergiversării deciziei privind desființarea SIIJ,” a mai spus fostul ministru.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că președintele nu a fost de acord nici cu procedura de numire a procurorilor de rang înalt cu avizul conform al Secției pentru procurori a CSM. Cu privire la acest aspect, Iohannis l-a criticat public pe Stelian Ion.

„Se dorea orice altceva numai să nu intervină un element exterior factorului politic în mecanismul decizional (ministru al justiției – președinte). Am venit cu variante alternative, dar li se găsea tuturor câte un nod în papură. Adevărul este că domnul președinte vrea numiri exclusiv politice pentru a se asigura că între politicieni nu interferează un factor extern, perturbator,” a acuzat politicianul USR PLUS.

Și criticile nu s-au încheiat aici: „nu și-a asumat rolul constituțional de mediator, invitația tardivă de la Cotroceni a fost pur formală, doar pentru poză. Pare că o face cu bună știință. Pentru Iohannis, soluția USL pare ideală, pentru că nu se mai poate cu useriștii ăștia! Nu sunt domnule, oameni de dialog, sunt câini, nu oameni! Pur și simplu nu te poți înțelege cu ei! Cam ăsta e planul înțeleptului nostru președinte. Cooptarea PSD-ului în echipa câștigătoare, câștigarea frâielor PNL pereat mundus. Da, acum, lui Cîțu doar PSD îl mai poate atenua prăbușirea”.

ADVERTISEMENT