Iohannis i-a cerut lui Hollande sprijin pentru aderarea României la Schengen

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/02/2015, 17:00
Iohannis i-a cerut lui Hollande sprijin pentru aderarea României la Schengen

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu omologul său, Francois Hollande, căruia i-a cerut sprijinul pentru aderarea României la Schengen, anunţă RFI România. “România cere sprijinul Franţei de a adera la Spaţiul Schengen”, i-a transmis preşedintele român liderului de la Paris. Cei doi şefi de stat au mai abordat subiecte economice, au dezbătut şi tema parcursului european al Republicii Moldova, dar şi contextul complicat din estul Ucrainei.

Am solicitat sprijinul Franţei pentru aderarea la Schengen. Am exprimat speranţa că o decizie va putea fi luată cât mai repede”, a afirmat preşedintele român, în conferinţa comună cu omologul său francez, în care a ţinut şi să sublinieze că “Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru România”.

La randul său, preşedintele Francois Hollande a precizat că este sigur că vizita preşedintelui român va permite extinderea relaţiilor franco – române.

În privinţa contextului complicat din Ucraina, liderul francez a subliniat: “România are frontieră comună, iar Franţa s-a angajat cu Germania într-o iniţiativă care mâine sper că-şi va dovedi eficacitatea la Minsk”, a declarat preşedintele din Hexagon făcând referire la conferinţa de miercuri din capitala Belarusului, unde liderii occidentali vor încerca, în prezenţa preşedinţilor ucrainean şi rus, să parafeze un plan de pace durabilă pentru estul prorus ucrainean.

De asemenea, presedintele francez a declarat, cu privire la “subiectul sensibil al romilor”, ca “de ceva timp exista o cooperare politieneasca foarte stransa” intre cele doua tari, iar aceasta mobilizare va fi continuata.

Sursa: www.rfi.ro

Închide ×