Alegeri 2024

Iohannis, criticat dur după pierderea sprijinului la șefia NATO. Claudiu Năsui, USR: „O candidatură făcută ca un șantaj să primească ceva”

Claudiu Năsui, USR, critic cu candidatura lui Iohannis la șefia NATO. „Un mandat în care și-a căutat numai interesul propriu”
19.06.2024 | 23:20
Iohannis criticat dur dupa pierderea sprijinului la sefia NATO Claudiu Nasui USR O candidatura facuta ca un santaj sa primeasca ceva
Deputatul USR Claudiu Năsui spune că Iohannis a urmărit „o sinecură” cu candidatura sa la șefia NATO / Foto: Facebook, Claus Iohannis
ADVERTISEMENT

USR, prin vocea deputatului Claudiu Năsui, l-a criticat, miercuri, pe președintele Klaus Iohannis, în demersul acestuia de a candida la postul de secretar general al NATO fără un sprijin eficient și real, „o candidatură făcută mai mult ca un șantaj ca să primească ceva”.

„A fost de fapt o căutare a unei sinecuri”

Deputatul USR Claudiu Năsui a vorbit, miercuri, foarte critic la adresa președintelui Klaus Iohannis, în legătură cu ambiția acestuia de a accede la postul de secretar general al NATO, ocupat în prezent de norvegianul Jens Stoltenberg. Claudiu Năsui a spus că Iohannis a căutat, de fapt, o „sinecură” pentru perioada de după cel de-al doilea și ultim mandat la Președinția României iar cursa lui la conducerea Alianței Nord Atlantice a fost „destul de ridiculizată de presa internațională”.

ADVERTISEMENT

„Cred că toată experiența aceasta a președintelui Iohannis a fost de fapt o căutare a unei sinecuri pentru ce se întâmplă după ce își termină al doilea mandat. El a fost destul de ridiculizat în presa internațională, nu am văzut un singur articol în presa internațională care să îi dea o singură șansă în acest demers. A vrut să fie susținut de ultimii doi lideri, Erdogan și Viktor Orban. Nici ei nu îl mai susțin de ceva timp”, a declarat Claudiu Năsui la B1TV.

„Un șantaj ca să primească ceva”

În opinia deputatului USR, cursa lui Klaus Iohannis la șefia NATO a fost mai degrabă „un șantaj ca să primească ceva” după ce pleacă de la Cotroceni. Claudiu Năsui a făcut referire la și la chestiunea sistemului de apărare antirachetă și antiaeriană Patriot care ar putea fi trimis sau nu în ajutorul Ucrainei, subliniind că această situație ezitantă e caracteristică pentru mandatul lui Iohannis, „în care a căutat numai interesul propriu”.

ADVERTISEMENT

„Practic, o candidatură făcută mai mult ca un șantaj ca să primească ceva și s-a dus la un moment dat și în SUA. De acolo a plecat cu un premiu al unui ONG și o poză cu președintele Joe Biden. Discuția aceea cu Patriot, dacă îi dăm Patriot sau nu Ucrainei, pare că inclusiv această ultimă aventură e cumva simbolistică pentru mandatul președintelui Iohannis. Un mandat în care și-a căutat numai interesul propriu asta în timp ce problemele țării erau altele. Avem o problemă gravă care se profilează economică, avem deficit imens. Problema era de a rezolva lucrurile care chiar îi dureau pe români”, a mai declarat Claudiu Năsui.

Clarificări după ședința CSAT

Miercuri, Klaus Iohannis a declarat că, în cadrul ședinței CSAT, își va prezenta poziția în chestiunea candidaturii la conducerea NATO și va face publică decizia. „Despre NATO, mai mult mâine. Aceste chestiuni le voi prezenta prima dată în CSAT, după aceea şi opiniei publice. Pot să vă asigur că mâine după-amiază veţi fi lămuriţi”, a declarat șeful statului.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”