Iohannis, despre ridicarea nivelului de alertă teroristă în România: “Nu există pericol”

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
26/07/2016, 20:23
Iohannis, despre ridicarea nivelului de alertă teroristă în România: “Nu există pericol”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în şedinţa CSAT a fost prezentată o evaluare a stării de securitate a României din perspectiva riscurilor şi ameninţărilor de natură teroristă, iar instituţiile cu atribuţii în domeniu au dat asigurări că în acest moment nu sunt raţiuni care să justifice ridicarea nivelului de alertă teroristă peste albastru-precaut, cât este în prezent.’

Preşedintele Iohannis a precizat, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că, în condiţiile multiplicării atentatelor din Europa, în şedinţa CSAT a fost prezentată o evaluare a stării de securitate a României, ”din perspectiva riscurilor şi ameninţărilor de natură teroristă”, scrie News.ro.

”Am fost asigurat de toate instituţiile statului cu responsabilităţi în materie, că nu există în aceste moment raţiuni care să necesite ridicarea nivelului de alertă teroristă mai sus de nivelul la care este în prezent, albastru-precaut”, a anunţat preşedintele.

Şeful statului a mai spus că în şedinţa CSAT s-a decis ca Ministerul Afacerilor Externe să realizeze şi să prezinte Consiliului o strategie adaptată cu privire la Orientul Mijlociu.

Sursă: www.realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Simona Halep – Kiki Bertens, ora 21:00, Live Stream finala de la Cincinnati. Pentru al patrulea titlu din 2018

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×