Iohannis: Extinderea programelor sportive în şcoli este o urgenţă

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/07/2016, 21:26
Iohannis: Extinderea programelor sportive în şcoli este o urgenţă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că extinderea programelor sportive în şcoli reprezintă o urgenţă. “Extinderea programelor sportive în şcoli este o urgenţă, dacă vrem să fim cu adevărat competitivi între statele lumii şi, mai ales, dacă ţinem să avem o naţiune de oameni sănătoşi”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la primirea sportivilor români care participă la Jocurile Olimpice de la Rio.

El a subliniat că sportul reprezintă antidotul multor probleme sociale, contribuie la un stil de viaţă sănătos, la o dezvoltare armonioasă atât fizică, cât şi psihică şi promovează o cultură bazată pe respect, toleranţă, corectitudine şi perseverenţă.

“Sportul apropie oameni şi celebrează competiţia în cel mai frumos şi paşnic mod”, a arătat şeful statului.

Iohannis a arătat că România are nevoie de o nouă viziune asupra sportului.

“În ultimele trei decenii, numărul de medalii la olimpiade a scăzut. Aici trebuie să ţinem cont de multe cauze, iar societatea românească are nevoie de o nouă viziune asupra sportului. Nu există societate puternică şi prosperă fără sport de performanţă. De aceea, îmi doresc ca proiectul meu, “România educată”, să contribuie din plin la introducerea spiritului sportiv în sistemul de învăţământ la toate nivelurile”, a spus şeful statului.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali, avertizat cu privire la Mihai Roman: “A doua zi urmează divorţul”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×