Iohannis: Extinderea programelor sportive în şcoli este o urgenţă

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că extinderea programelor sportive în şcoli reprezintă o urgenţă. "Extinderea programelor sportive în şcoli este o urgenţă, dacă vrem să fim cu adevărat competitivi între statele lumii şi, mai ales, dacă ţinem să avem o naţiune de oameni sănătoşi", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la primirea sportivilor români care participă la Jocurile Olimpice de la Rio.

El a subliniat că sportul reprezintă antidotul multor probleme sociale, contribuie la un stil de viaţă sănătos, la o dezvoltare armonioasă atât fizică, cât şi psihică şi promovează o cultură bazată pe respect, toleranţă, corectitudine şi perseverenţă.

"Sportul apropie oameni şi celebrează competiţia în cel mai frumos şi paşnic mod", a arătat şeful statului.

Iohannis a arătat că România are nevoie de o nouă viziune asupra sportului.

"În ultimele trei decenii, numărul de medalii la olimpiade a scăzut. Aici trebuie să ţinem cont de multe cauze, iar societatea românească are nevoie de o nouă viziune asupra sportului. Nu există societate puternică şi prosperă fără sport de performanţă. De aceea, îmi doresc ca proiectul meu, "România educată", să contribuie din plin la introducerea spiritului sportiv în sistemul de învăţământ la toate nivelurile", a spus şeful statului.

Sursă: www.agerpres.ro