ADVERTISEMENT
News

Iohannis nu susține varianta Greciei conform căreia cetățenii UE ar urma să călătorească în baza unui certificat de vaccinare

Autor: Robert Cristea | 12.01.2021 | 21:14
Iohannis nu susține varianta Greciei conform căreia cetățenii UE ar urma să călătorească în baza unui certificat de vaccinare
Iohannis nu susține varianta Greciei ca cetățenii UE să călătorească în baza unui certificat de vaccinare. Foto: colaj Hepta.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu propunerea Greciei ca cetățenii din UE (Uniunea Europeană) să călătorească în baza unui certificat de vaccinare împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Grecia a propus marți, 12 ianuarie, un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene. Acesta ar trebui să fie utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport, conform propunerii înaintate de premierul grec.

”Nu consider că este o idee bună,” a afirmat Iohannis într-o conferință de presă susținută la palatul Cotroceni. El a precizat că astfel există riscul ca populația din Europa să fie împărțită în două.

Iohannis nu este de acord cu propunerea Greciei privind certificatul de vaccinare

”Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călătorii. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgenţă. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărţim populaţia Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

Într-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus extinderea schemei pe întreg teritoriul UE.

ADVERTISEMENT

”Pentru ţări precum Grecia, care sunt dependente de turism, este imperativ ca această chestiune să fie rezolvată înainte de sezonul de vară”, susține premierul grec, conform Digi24.

Când se va vaccina Klaus Iohannis? ”Nu am dorit ne băgăm în față”

În prima conferință de presă susținută în acest an, marți, 12 ianuarie, președintele României a anunțat că se va vaccina public pe 15 ianuarie.

”Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit. Dar vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare în care e prevăzută vaccinarea personalului din învăţământ, a persoanelor peste 65 de ani, cu boli cronice, dar şi Administraţia Prezidenţială, Guvernul, etc.

ADVERTISEMENT

Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!