Life

Ultimele aplauze pentru Ion Caramitru! Actorul a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Ion Caramitru a fost înmormântat pe Aleea Actorilor, din Cimitirul Bellu. Corpul neînsuflețit a fost depus la Biserica Visarion, iar apoi cortegiul funerar s-a oprit în fața Teatrului Național pentru câteva minute.
10.09.2021 | 13:52
IonCaramitru este condus pe ultimul drum,astăzi,10 septembrie. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
10-09-2021
10:52

Înmormântarea lui Ion Caramitru s-a încheiat

Aproximativ 100 de persoane au fost prezente în Cimitirul Bellu pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Ion Caramitru. Au fost ultimele aplauze pentru regretatul actor, în timp ce garda de onoare a interpretat marșul funebru și s-au auzit salvele de tun.  

Înmormântare Ion Caramitru
Imagini din Cimitirul Bellu. Sursă foto: Captura
Ion Caramitru
Ion Caramitru, condus pe ultimul drum
Ion Caramitru
Ceremonia de înhumare a lui Ion Caramitru
Cimitirul Bellu
Zeci de persoane l-au condus pe Ion Caramitru pe ultimul drum. Sursă foto: Captură

10-09-2021
09:32

Cortegiul Funerar a oprit în fața TNB

Zeci de persoane adunate în fața Teatrului Național l-au aplaudat minute în șir pentru ultima dată pe regretatul actor Ion Caramitru.

TNB
Zeci de persoane au așteptat în fața TNB. Sursă foto: Captura Tv

Mașina mortuară a plecat spre Cimitirul Bellu

10-09-2021
09:29

Ultimele aplauze pentru Ion Caramitru

Cortegiul funerar a pornit spre Teatrul Național unde se va ține un moment de reculegere. Cei care au participat la slujbă l-au aplaudat pentru ultima oară pe Ion Caramitru în momentul în care sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului a fost scos din biserică. 

Ion Caramitru
Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru, Surs foto: Captura Tv

 

Ion Caramitru
S-a încheiat slujba de înmormântare. Sursă foto: Captura Tv
Ion Caramitru
Biserica Visarion. Sursă foto: Captura Tv

 

Ion Caramitru
Cortegiul funerar a pornit spre Teatrul Național. Sursă foto: Captura Tv

 

Sute de oameni s-au adunat în fața teatrului pentru a-i aduce marelui actor un ultim omagiu.

10-09-2021
09:04

Slujba de înmormântare s-a încheiat

Slujba de înmormântare s-a încheiat, iar cortegiul funerar va porni spre Teatrul Național unde se va ține un moment de reculegere. 

10-09-2021
08:48

Cu cine l-a comparat Ana Blandiana pe Ion Caramitru

La Biserica Visarion a ajuns și scriitoarea Ana Blandiana. Aceasta a făcut o declarație emoționantă. 

“Acum câteva minute am văzut la televizor ceremonia petrecută la Élysée cu președintele Franței, la înmormântarea lui Belmondo. Cred că Ion Caramitru a fost infinit mai important pentru teatrul romanesc și pentru cultura românească”, a spus Ana Blandiana.

10-09-2021
08:15

Ce personalități participă la slujbă

La Biserica din centrul Capitalei au venit mai multe personalități printre care actorii Ștefan Bănică, Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Emilia Popescu, Marcel Iureș sau George Mihăiță. De asemenea la biserică este prezentă și Principesa Margareta, custodele coroanei.

10-09-2021
07:29

Coroane de flori aduse cu mașina de la Teatrul Național București

În timp ce sicriul actorului a fost depus la Biserica Visarion, la Cimitirul Bellu au fost aduse cu mașina mai multe coroane funerare care au fost depuse, inițial, la Teatrul Național București, de cei care au vrut să-i aduc un ultim omagiu actorului Ion Caramitru. 

10-09-2021
07:26

Pregătiri intense la mormântul lui Ion Caramitru

Încă de la primele ore ale dimineții, în Cimitirul Bellu a început forfota.  Mormintele din apropierea locului de veci al actorului Ion Caramitru au fost curățate, au fost depuse flori, iar aleile au fost curățate. Vezi AICI imagini exclusive de la cimitir! 

10-09-2021
06:52

Cortegiul funerar a ajuns la Biserica Visarion

Trupul marelui artist a fost depus în urmă cu puțin timp la Biserica Visarion. Aici va avea loc slujba de înmormântare, apoi maestrul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu. 

Înmormântarea a fost amânată până astăzi, pentru ca sora actorului să poată ajunge din străinătate.

Cei care l-au îndrăgit pe Ion Caramitru își vor putea lua adio de la el astăzi, în jurul orei 12, atunci când cortegiul cu trupul neînsuflețit se va opri la Teatrul Național.

Regretatul actor va fi înmormântat cu onoruri militare pe Aleea Actorilor, în Cimitirul Bellu.

Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani.

Ion Caramitru va fi înmormântat la Cimitirul Bellu

Familia a amânat cât a putut înmormântarea marelui actor, pentru ca toți cei care l-au îndrăgit să-și poată lua adio de la el. Ion Caramitru va fi înmormântat cu onoruri militare și trei salve de foc executat de Regimentul de Gardă al Garnizoanei Bucureștiului. Așa se obișnuiește în cazul celor decorați cu Steaua României.

ADVERTISEMENT

Ion Caramitru a fost recompensat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler în martie 2017.

În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsuflețit se va opri, în jurul orei 12.00 în fața Teatrului Național “I.L. Caragiale”, căruia marele actor și-a dedicat ultimii 16 ani din viață.

ADVERTISEMENT

Publicul a putut semna cartea de condoleanțe în foaierul Sălii Mari a TNB, marți. Familia nu a dorit ca sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului să fie depus la teatru.

Din anul 1990 a condus Uniunea teatrală din România (UNITER). A fost și ministrul Culturii în perioada 1996 – 2000.  În anul 2017 a primit Titlul de cetățean de onoare al Capitalei. Cu ocazia Anului  Shakespeare-400 a primit titlul de ambasador Shakespeare în România, oferit de Consiliul Britanic.

ADVERTISEMENT

Tot în anul 2017, Ion Caramitru a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler. regretatul actor a mai primit și titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, dar și Ordinul Soarelui Răsare, cel mai important ordin japonez destinat cetățenilor străini, acordat în numele Majestății Sale Împăratul Japoniei.

Ion Caramitru a debutat pe scenă în 1964

Regretatul actor a debutat pe scena Teatrului Național din București în anul 1964, în “Eminescu”, de Mircea Ștefănescu. De atunci au urmat zeci de roluri fie pe scena teatrului fie în filme.

ADVERTISEMENT

A interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Süto Andras sau Rolf Hochhuth . A colaborat cu mari regizori  precum Sică Alexandrescu, Moni Ghelerter, Liviu Ciulei, Vlad Mugur, Andrei Șerban, Radu Penciulescu, Alexandru Tocilescu, Cătălina Buzoianu.

Printre filmele în care a jucat se numără: “Pădurea spânzuraților”, film premiat la Cannes, în 1965, pentru regie (Liviu Ciulei), “Iarba verde de acasă” în regia lui Stere Gulea (1978), “Ecaterina Teodoroiu”, regia Dinu Cocea, “Liceenii” sau “Kafka” (1991), regia Steven Soderbergh.

ADVERTISEMENT