Sport

Ion Crăciunescu a analizat arbitrajul din Rapid – FCSB 1-0! Verdictul primit de Marian Barbu

Fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu a analizat prestația lui Marian Barbu din Rapid – FCSB și este de părere că centralul a scăpat jocul din mână.
16.08.2021 | 19:22
Ion Craciunescu a analizat arbitrajul din Rapid  FCSB 10 Verdictul primit de Marian Barbu
ADVERTISEMENT

Primul derby din noul campionat în Liga 1, Rapid – FCSB, 1-0, a fost presărat cu momente de lupte între componenții celor două echipe rivale.

În finalul întâlnirii, centralul Marian Barbu a și eliminat doi jucători, câte unul din fiecare echipă, după un conflict violent în care au fost implicați mai mulți fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Centralul Marian Barbu a fost prea tolerant în opinia lui Ion Crăciunescu

Fost șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, Ion Crăciunescu, a apreciat că centralul Marian Barbu a scăpat jocul din mână și că a fost mult prea tolerant în faze în care, dacă ar fi intervenit, ar fi anulat agresivitatea jucătorilor.

”Belu și Dragoș Grigore ar fi trebuit să primească cartonașe galbene în minutele 7 și 8. Apoi, în minutul 12, este full contact la intervenția lui Olaru asupra lui Belu. În minutul 20, Albu l-a lovit pe Tănase direct cu genunchiul în spate. Pentru Barbu nu a fost nimic, cum poți să nu dai fault?

ADVERTISEMENT

Aici (min 43 – n.r.) Olaru i-a dat lui Albu cu secera peste picior! (penalty cerut de Tănase – n.r.) La nivelul picioarelor nu este niciun fel de contact. Eu nu dădeam penalty aici, dar nici galben pentru simulare, a fost un duel acolo. Decizie corectă. În minutul 51 Săpunaru putea să primească cartonaș galben, l-a călcat pe Mamut.

Vedeți unde duc toate toleranțele unui arbitru? Vedeți la ce nivel de agresivitate s-a ajuns? În astfel de cazuri nu poți să dai jucătorii afară. Arbitrul trebuie să înceapă măsurile cu cei care pornesc conflictul, aceștia nu trebuie iertați.

ADVERTISEMENT

Într-un astfel de moment, cred că arbitrul trebuie să găsească un număr egal de vinovați. La început a dat câte un galben, dar pe Sefer nu putea să-l ierte”, a spus Ion Crăciunescu, în direct la Liga Digisport.

Cine este Marian Barbu

Arbitrul Marian Barbu este în centrul atenție după ce a condus ezitant întâlnirea dintre Rapid și FCSB. În vârstă de 32 de ani, Marian Barbu este născut la Făgăraș și are o istorie ciudată în lumea arbitrajului.

ADVERTISEMENT

El s-a aflat la centru într-o partida FC Hermannstadt – FC Voluntari 1-0 după prelungiri, din 16-imile de finală ale Cupei României, ediția 2017-2018. La acel meci, portarul gazdelor, Horațiu Moldovan, i-a rupt piciorul lui Alexandru Tudorie la una dintre ultimele faze ale întâlnirii.

Centralul Barbu nu a acordat penalti și a lăsat jocul să continue, viciind astfel, rezultatul întâlnirii. Surprinzător este faptul că la doar patru zile după cea gafă imensă, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a debutat în Liga 1, fiind delegat să conducă la centru meciul CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș, încheiat 0-0.

În sezonul trecut, Marian Barbu a fost din nou erou negativ în partida FC Argeș – Dinamo 0-1. În minutele adiționale, Ricardo Grigore, fundașul lui Dinamo, a căzut, în careu, peste Drăghici, extrema Argeșului.

În loc să acorde piteștenilor o lovitură de pedeapsă, Marian Barbu a dictat fault în atac, considerând că fundașul ”câinilor” a fost împins de Ndiaye Mediop.

Deși nu s-a făcut remarcat cu prestații foarte bune, Marian Barbu a fost propulsat în noiembrie anul trecut de CCA pe lista FIFA.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,05 este cota pentru „ambele înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT