Sport

Ion Crăciunescu a analizat prestația lui Ovidiu Hațegan din meciul Atletico Madrid – FC Porto. Ce a zis de golul anulat de român

Ovidiu Hațegan a ieșit din nou în evidență, în meciul dintre Atletico Madrid – FC Porto, din prima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor.
16.09.2021 | 21:55
Ion Craciunescu a analizat prestatia lui Ovidiu Hategan din meciul Atletico Madrid  FC Porto Ce a zis de golul anulat de roman
ADVERTISEMENT

Un gol anulat și o eliminare directă sunt doar două dintre fazele care au marcat duelul dintre Atletico Madrid și FC Porto disputat pe Wanda Metropolitano.

La centru a oficiat arbitrul Ovidiu Hațegan care a reușit încă o dată să genereze controverse prin câteva decizii care i-au adus pe portughezi în pragul disperării. Ion Crăciunescu a analizat cea mai importantă fază a meciului.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu spune că Ovidiu Hațiegan nu a luat decizia corectă

Întâlnirea dintre campioanele Spaniei și Portugaliei a fost o înfruntare dinamică, chiar dacă fazele de poartă nu au fost numeroase. De altfel, acest stil de joc caracterizează echipa lui Diego Simeone.

Și totuși, câteva faze l-au avut în centrul atenției pe centralul român Ovidiu Hațegan. Acesta a anulat un gol al portughezilor, în finalul meciului.

ADVERTISEMENT

În opinia fostului arbitru internațional Ion Crăciunescu, decizia lui Hațegan a fost una greșită. În apărarea centralului trebuie spus că acesta a primit indicații din camera VAR care au dus la anularea reușitei lui Mehdi Taremi.

”După părerea mea, a fost fault făcut de Oblak (portarul lui Atletico Madrid – n.r.). Înainte se produce faultul și după aceea se produce acea atingere a mingii cu mâna.

ADVERTISEMENT

Deci întotdeauna se sancționează prima greșeală, iar prima greșeală este fault. Sancțiunile se dau în ordine. Dacă prima era atingerea mingii cu mâna și apoi faultul, atunci vorbeam despre altceva.

Deci decizia corectă era 11 metri. Portarul a jucat mingea periculos pentru adversar. Depinde ce atinge prima dată portarul. Dar mai întâi atinge cu piciorul adversarul”, a explicat Ion Crăciunescu în cadrul emisiunii Fotbal European, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Și specialiștii internaționali au analizat arbitrajul lui Ovidiu Hațegan

Prestația lui Ovidiu Hațigan a fost analizată, miercuri seara, imediat după încheierea partidei de pe Wanda Metropolitano, și de Iturralde Gonzalez, specialistul pe probleme de arbitraj al cotidianului sportiv AS.

Acesta a conchis că centralul român a greșit în mai multe rânduri și că nu a acordat o lovitură de pedeapsă pentru FC Porto, în prima repriză.

În schimb, eliminarea directă a fotbalistului lui Porto, Chancel Mbemba, a fost una dintre deciziile corecte. În minutul 90+4, portughezul a avut o intervenție extrem de dură asupra unui adversar în poziție de ultim apărător.

ADVERTISEMENT