Sport

Ion Crăciunescu a primit cadouri de la Maradona. Ce i-a oferit vedeta argentiniană arbitrului român

03.05.2020 | 11:01
Ion Craciunescu a primit cadouri de la Maradona Ce ia oferit vedeta argentiniana arbitrului roman
ADVERTISEMENT

Alături de Nicolae Rainea și Ioan Igna, Ion Crăciunescu face parte din topul celor mai buni arbitri români din toate timpurile. Valoarea sa a fost recunoscută și pe plan internațional, unde a arbitrat foarte multe meciuri grele, pe majoritatea reușind să le ducă la capăt foarte bine.

Ion Crăciunescu l-a impresionat pe Maradona

În cariera sa, Ion Crăciunescu a avut ocazia să arbitreze pe foarte mulți dintre marii jucători lumii, printre care s-a numărat și argentinianul Diego Armando Maradona. Crăciunescu își amintește cu plăcere de cele două partide în care pe teren s-a aflat Maradona și spune că a primit un cadou de la acesta.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat la Madrid și la Napoli

În cadrul emisiunii Fotbal Club de la Digi Sport, fostul șef al comisiei de arbitri din România a dezvăluit ce i-a oferit starul argentinian.

L-am arbitrat pe Maradona de două ori, o dată pe Bernabeu, într-un Real – Napoli, și a doua oară în Italia, la un meci al celor de la Napoli.

ADVERTISEMENT

După joc mi-a dat apărătorile și tricoul, dar le-am făcut cadou. Mai am o minge semnată de Maradona”.

A condus o finală de Champions League

Cariera de arbitru a lui Ion Crăciunescu a început în 1978. Trei ani mai târziu, debuta la prima divizie, iar în 1984 a devenit arbitru FIFA.

ADVERTISEMENT

S-a retras din arbitraj în 1996, după ce a avut privilegiul de a conduce la sfârșitul sezonului 1994-95 finala Champions League de la Viena, de pe stadionul Ernst Happel, dintre Ajax și Milan, câștigată de olandezi cu scorul de 1-0, prin golul lui Patrick Kluivert.

Incidentul cu van Gaal

În acel meci a devenit celebru antrenorul lui Ajax, Louis van Gaal, cu saltul său de veritabil karatist în urma unei decizii luate de Crăciunescu de a dicta lovitură liberă pentru AC Milan de la marginea careului, la o fază în care un jucător de la Ajax și unul al italienilor au avut un duel la care ambii au ridicat piciorul foarte sus.

ADVERTISEMENT