Fotbal international

Ion Crăciunescu, acuze grave după Young Boys – CFR 2-1: ”Le e frică de elvețieni și de Nyon”

11.12.2020 | 12:17
Ion Craciunescu acuze grave dupa Young Boys  CFR 21 Le e frica de elvetieni si de Nyon
ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a adus acuze grave după meciul Young Boys Berna – CFR Cluj 2-1, care a dus la eliminarea campioanei României din Europa League, și crede că arbitrilor le este frică să nu greșească împotriva formațiilor elevețiene.

„Centralul” francez Benoît Bastien a acordat gratuit un penalty pentru elveţieni atunci când campioana României conducea şi era aproape de calificarea în 16-imile de finală din Europa League.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a susţinut că echipei sale i s-a făcut o mare nedreptate în minutul 90+2 și a acuzat delegarea unei brigăzi din Franţa, după ce s-a întâmplat acelaşi lucru şi la partida cu ŢSKA Sofia.

Ce acuză Ion Crăciunescu după meciul Young Boys – CFR 2-1

”În primul rând, aș vorbi de offside. Doar camera VAR poate să hotărască acest lucru, depășește puterea de percepție a unui om, a fost vorba de câțiva centimetri, asta nu se poate vedea cu ochiul liber. Nu poți să acuzi un asistent pentru o asemenea decizie, sunt situații care depășesc puterea omului, în cazuri de genul poți să ai doar inspirație sau să ghicești”, a declarat Ion Crăciunescu.

ADVERTISEMENT

”În schimb, acolo unde este vorba de intervenția lui Bălgrădean la centrare, problema se pune în general dacă joacă mingea sau lovește adversarul. A doua situație, dacă joacă mingea întâi, dar o face într-o manieră periculoasă pentru adversar, este o altă situație. Este un drept al lui să boxeze mingea, iar pumnul lui atinge puțin capul adversarului”

„Dacă Bălgrădean făcea cu piciorul aceeași intervenție, atunci era penalty, dar prin faptul că a boxat mingea și nu a constituit un pericol pentru adversar, mie mi se pare un penalty de domeniul fantasticului. S-au mai schimbat regulile, dar i-au mai fost luate din drepturile portarului”

ADVERTISEMENT

”Să știți că în general în arbitraj, la scoruri strânse, cu cât ești mai aproape de final, cu atât presiunea e mai mare. Deciziile trebuie să fie indubitabile, de asta le și spun unor arbitri, dacă rezultatul e strâns, nu dați cinci sau șase minute de prelungiri, de ce să vă forțați norocul în continuare? Fix atunci se produc greșeli, iar erorile au o însemnătate foarte mare”, a continuat Ion Crăciunescu.

”Este un meci care hotăra soarta unei competitoare, dacă merge sau nu mai departe, nu ai voie să faci așa ceva. E greu cu echipele elvețiene pentru că toți arbitrii au sub conștientul lor să nu greșească față de ei, nu e greu de privit de la Nyon. Ce a făcut arbitrul francez nu se face în mod normal. Un arbitru care are clasă în el nu poate să facă așa ceva”, sunt acuzele lui Ion Crăciunescu după Youn Boys Berna – CFR Cluj 2-1.

ADVERTISEMENT

”Arbitrii sunt rupți de informarea cu exteriorul, nu cred că au aflat că a fost offside la primul gol, nici măcar observatorul nu o să-l taxeze pe asistent. În cazuri de genul trebuie să te stăpânești, probabil Bălgrădean i-a adus arbitrului cuvinte injurioase, va fi afectat pe viitor. Vor lua suspendare și amenda după gesturile lor, și el, și Djokovic”, a încheiat fostul arbitru vâlcean.

  • 1.000.000 de euro a scos arbitrul francez Benoît Bastien din contul lui CFR Cluj, bonusul UEFA pentru calificarea în primăvara Europa League de pe locul 2 din din grupă
  • 570.000 de euro era „prima” de victorie de la UEFA pe care a refuzat-o arbitrul francez Benoît Bastien lui CFR Cluj în meciul cu Young Boys Berna 
ADVERTISEMENT