Fotbal intern

Ion Crăciunescu contestă delegarea lui Radu Petrescu la FCSB – Dinamo: „Nu este într-o formă bună, dar nu mai am nicio așteptare de la șefii chinuitului arbitraj românesc”

02.10.2020 | 23:01
Ion Craciunescu contesta delegarea lui Radu Petrescu la FCSB  Dinamo Nu este intro forma buna dar nu mai am nicio asteptare de la sefii chinuitului arbitraj romanesc
ADVERTISEMENT

Radu Petrescu este arbitrul desemnat de Comisia Centrală de Arbitri să fluiere la centru derby-ul FCSB – Dinamo de sâmbătă seară, ora 21:00, pe „Arena Națională”. Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu contestă delegarea sa.

Radu Petrescu, arbitru FIFA din 2012, a condus în primele 5 etape din acest sezon de Liga 1 două meciuri, Sepsi – U Craiova 0-1 (etapa 1), unde a ieșit cu scandal după fluierul final, și Astra – CFR Cluj 0-2 (etapa 4).

ADVERTISEMENT

„Fluierașul” derby-ului a mai fost rezervă la Chindia Târgoviște – Dinamo 1-0 (etapa 2), ultima partidă arbitrată fiind FC Basel – Anorthosis Famagusta 3-2, în play-off-ul Europa League. În care a dat nu mai puțin de 10 cartonașe: 8 galbene, dintre care 2 „dublate” și transformate în roșii.

Ion Crăciunescu contestă delegarea lui Radu Petrescu la FCSB – Dinamo: „Nu este într-o formă bună, dar nu mai am nicio așteptare de la șefii chinuitului arbitraj românesc”

Radu Petrescu a debutat în arbitraj în anul 2002, a ajuns în prima ligă în 2007 și a mai arbitrat două „Derby-uri de România”, ambele în 2016, ambele terminate la egalitate, 1-1 în Liga 1 și 0-0 în Cupa României.

ADVERTISEMENT

Arbitrul bucureștean a mai condus o partidă între Steaua și Dinamo, în 2010, dar al echipelor secunde, pe 26 septembrie 2010, în Liga a II-a, încheiat cu victoria la limită a dinamoviștilor, 1-0.

FANATIK l-a contactat în legătură cu delegarea lui Radu Petrescu pe Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru care a împlinit 70 de ani cu câteva zile în urmă, pe 27 septembrie.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu contestă delegarea lui Radu Petrescu pentru că  nu i se pare că ar fi într-o formă bună și, în mod normal, spune fostul mare arbitru, trebuia să fie delegat unul dintre primii doi arbitri internaționali din România, Istvan Kovacs sau Ovidiu Hațegan.

„Nu mi se pare o alegere fericită pentru că nu mi se pare că Radu Petrescu este într-o formă bună în ultimul timp. Dar nu mai am nicio părere… de fapt, mai corect spus, nu mai am nicio așteptare de la șefii chinuitului arbitraj românesc” – Ion Crăciunescu

„Cum să-l alegi pe Radu Petrescu?! Lista FIFA dacă o iei și-o freci, și-o întorci, și-o scuturi tot nu cade Radu Petrescu. Dar ce pretenții să ai de la ăștia din CCA? Noi îi judecăm ca oameni normali, dar ei nu mai sunt demult în normalitate” – Ion Crăciunescu

„În mod normal, trebuia să fie delegat unul dintre primii doi arbitri internaționali din România, Istvan Kovacs sau Ovidiu Hațegan. În niciun caz Radu Petrescu” – Ion Crăciunescu

  • 38 de ani va împlini arbitrul Radu Petrescu pe 11 noiembrie
  • 3 meciuri FCSB/Steaua – Dinamo a arbitrat Radu Petrescu din 2007, anul în care a fost promovat în prima ligă, unul în campionat, unul în Cupă și unul al echipelor secunde, în liga a doua
  • 13 victorii, 6 egaluri și 6 înfrângeri a înregistrat FCSB/ Steaua în meciurile arbitrate de Radu Petrescu
  • 4 victorii, 5 egaluri și 7 înfrângeri a înregistrat Dinamo în meciurile cu Radu Petrescu la centru
  • 179 de meciuri directe au jucat începând din 1948 până acum FCSB/Steaua și Dinamo: 61 de victorii FCSB/Steaua, 57 de egaluri, 60 de victorii Dinamo, golaveraj 257- 245 în favoarea echipei patronate de Gigi Becali din 17 ianuarie 2003
ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 1.72 este cota pentru „PSFX”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT