Fotbal international

Ion Crăciunescu, dezamăgit de Octavian Şovre: „Abia am scăpat de scandalul cu ‘ăla negru’. Nu dă bine“

07.04.2021 | 18:56
Ion Craciunescu dezamagit de Octavian Sovre Abia am scapat de scandalul cu ala negru Nu da bine
ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a comentat gestul lui Octavian Şovre de la finalul partidei Manchester City – Borussia Dortmund 3-1, spunând că asistentul a fost „nesăbuit“, iar acest lucru strică imaginea lui şi a fotbalului românesc.

Ion Crăciunescu, dezamăgit de Octavian Şovre: „Abia am scăpat de scandalul cu ‘ăla negru’. Nu dă bine“

Octavian Şovre a făcut parte din brigada care a condus sfertul de finală dintre City şi Dortmund, în Liga Campionilor. La finalul partidei, arbitrul asistent l-a oprit pe Erling Haaland pe tunelul ce duce la vestiare şi i-a cerut un autograf.

ADVERTISEMENT

Momentul a făcut înconjurul lumii, fiind blamat de multe voci importante din lumea fotbalului, atât din România, cât şi de la nivel internaţional.

„Șovre este un tip elegant, mie îmi place, îmi pare rău de ceea ce i s-a întâmplat. Sigur că dă rău ca imagine, dar nu este ceva grav. Însă nu putea face acest gest în contextul unei partide, a fost nesăbuit.

ADVERTISEMENT

A mai făcut un gest asemănător la partida dintre FCSB și CFR, a adunat autografe de la jucători pentru o acțiune caritabilă.

Abia am scăpat de scandalul cu «ăla negru» și se răstoarnă una după alta, nu ne prinde bine, dar nu este o chestiune pentru care trebuie sancționat sau suspendat.

ADVERTISEMENT

Pe vremea mea, după un meci ni se aducea câte un tricou de la delegați în cabină, nu ceream noi“, a spus Ion Crăciunescu la Digisport.

Adrian Poumboiu: „Este umilitor“

Adrian Porumboiu a fost mai acid decât fostul lui coleg de generaţie Ion Crăciunescu şi a calificat situaţia ca fiind una umilitoare pentru Octavian Şovre.

ADVERTISEMENT

Totuşi, niciunul dintre cei doi foşti mari arbitri nu crede că asistentul de la City – Dortmund ar trebui suspendat sau sancţionat pentru gestul făcut.

Subiectul a fost comentat la nivel internaţional. Foștii internaționali englezi Owen Hargreaves și Joleon Lescott au criticat gestul făcut de asistentul român.

ADVERTISEMENT