Fotbal intern

Ion Crăciunescu, dezvăluiri incendiare despre cazul de mită din Liga 2: ”Ăsta nu are nevoie de bani”

28.03.2021 | 13:08
Ion Craciunescu dezvaluiri incendiare despre cazul de mita din Liga 2 Asta nu are nevoie de bani
Fostul mare arbitrul Ion Crăciunescu a dezvăluit câteva detalii interesante despre Sorin Andrei Antonie, centralul pe care un apropiat al unul club din Liga 2 a încercat să-l mituiască înaintea ultimei etape din sezonul regulat. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a dezvăluit câteva detalii interesante despre Sorin Andrei Antonie, centralul pe care un apropiat al unul club din Liga 2 a încercat să-l mituiască înaintea ultimei etape din sezonul regulat.

Managerul general al companiei Veolia, Mihai Dogaru, care are și funcția de vicepreședinte la clubul Petrolul, a vrut să-i ofere 5.000 de euro lui Antonie, care va arbitra meciul CS Mioveni – Aerostar Bacău, pentru a-i dezavantaja pe argeșeni aflați în lupta pentru play-off cu ”lupii galbeni”.

ADVERTISEMENT

După ce a fost prins în flagrant, Dogaru a fost reținut și dus la audieri cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul a decis însă să comute pedeapsa în control judiciar.

Dezvăluirile lui Ion Crăciunescu despre mituirea unui arbitru din Liga 2

”Nu cred că s-a dus cu banii pe stradă. Eu îl cunosc pe arbitrul respectiv. Din punct de vedere al încrederii, ăsta nu are nevoie de bani. Are o situație financiară foarte bună. Familia lui și el o duc foarte bine”, a dezvăluit Ion Crăciunescu despre arbitrul căruia i s-a propus mită înaintea unui meci din Liga 2.

ADVERTISEMENT

”Dacă ai știi că e unul care ia, atunci încerci, dar ăsta nu e maleabil din acest punct de vedere, pentru că este foarte corect. Sunt lucruri extrem de grave, pentru că e vorba de libertatea ta, nu de viața de arbitru. De a mai fi sau nu în libertate, asta contează cel mai mult”, a declarat Crăciunescu la emisiunea Digi Sport Matinal.

Bătălie incendiară pentru play-off în Liga 2

Fostul mare arbitru a avertizat că un astfel de caz trebuie instrumentat foarte bine de procurori: ”Dacă este o sumă așa de importantă, această judecată merge direct la Parchet. Dar, probele trebuie să fie foarte clare ca să se meargă mai departe.

ADVERTISEMENT

Dacă există o simplă declarație, care nu poate fi probată sau dacă organele statului nu s-au folosit de instrumentele pe care le au la dispoziție, atunci va fi greu de demonstrat ceva. Sunt niște etape care trebuie parcurse”.

Înainte de ultima etapă a sezonului regulat din Liga 2, nu mai puțin de 11 echipei au șanse matematice să prindă cele șase locuri care asigură prezența în play-off. Situația este una inedită în fotbalul mondial, iar BBC a făcut un amplu material pe acest subiect. Toate meciurile din ultima etapă se vor disputa duminică, de la ora 15:00.

ADVERTISEMENT