Sport

Ion Crăciunescu, dialog aprins cu selecționerul echipei naționale: „Alții de ce joacă cu o viteză de noi parcă suntem din alt secol?”

Ion Crăciunescu a avut un dialog aprins cu Florin Bratu, selecționerul echipei naționale U21, fiind contrariat în privința diferenței de ritm între jucătorii noștri și alți adversari.
08.07.2022 | 20:50
Ion Craciunescu dialog aprins cu selectionerul echipei nationale Altii de ce joaca cu o viteza de noi parca suntem din alt secol
Ion Crăciunescu, dialog aprins cu selecționerul echipei naționale. Sursă foto:. digisport.ro
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru nu înțelege motivul pentru care echipa națională a României nu mai poate să se ridice la un nivel bun și, implicit, să facă noi performanțe.

Ion Crăciunescu, dialog aprins cu selecționerul echipei naționale

Ion Crăciunescu a avut un dialog aprins la TV DigiSport, cu Florin Bratu, selecționerul echipei naționale U21, cu privire la fotbaliștii români, care nu au un ritm de joc bun.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu – Uite Austria, uite Belgia, da? De ce joacă cu o viteză de noi parcă suntem din alt secol.

Florin Bratu – Noi la nivel de echipă de cluburi nu mai performăm, e o realitate. Nu mai avem jocurile europene, cele internaționale.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu – Deci nu avem jucători să joace cum se cere acum.

Florin Bratu – Nu, dar ritmul ți-o dă intensitatea competiției. Ritmul din campionatul intern nu e unul foarte ridicat în momentul de față, din păcate.

Ion Crăciunescu – Atunci ce să zicem? Să ne uităm la televizor și să vedem?

Florin Bratu – Avem jucători la echipa națională care joacă în Italia la echipe de mijlocul campionatului. E o realitate, în momentuld e față, nivelul jucătorilor români nu e unul foarte ridicat, din perspectiva echipelor de club.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu – Vorbim de echipa națională, dar baza echipei naționale pornește de la juniori.

Florin Bratu – E adevărat! Dar e un alt subiect acesta și e mult de vorbit, îl vom avea tot timpul.

ADVERTISEMENT

„Patru ore a durat ședința la Comisia Tehnică!”

Florin Bratu a vorbit și despre ședința Comisiei Tehnice a FRF, la care Edi Iordănescu a expus planul lui de viitor: „În jur de patru ore a durat Comisia Tehnică. E clar că avem mult de muncă în continuare, nu am fost mulțumiți de rezultate.

Văzând statisticile, e clar că am pierdut duelurile, mai puțin cu Finlanda. Din punct de vedere fizic, monitorizarea ne-a arătat că nu am fost la cel mai înalt nivel.

Trebuie să muncim și să fim din ce în ce mai aproape de cluburi și să cerem rapoartele fizice ale jucătorilor pe care îi monitorizăm.

Mai e și acest aspect mental, pe care l-am simțit și eu la U21. E o problemă de ani de zile, pe care trebuie să o rezolvăm”.

„Trebuie să fim mai atenți la selecție. Edi nu a dat nume, dar e posibil să fie câțiva jucători care să nu mai fie selecționați.

El a pus accent pe atitudine, sunt jucători care nu vor mai veni, i-a simțit la antrenamente și la jocuri. E nevoie de spirit și atitudine la echipa națională”, a mai spus Florin Bratu.

ADVERTISEMENT