Sport

Ion Crăciunescu îl desființează pe arbitrul Horia Mladinovici: „Bă, nebunule, astea nu-s greșeli, e prostie!”. Exclusiv

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru FIFA, a semnalat o greșeală colosală făcută de „centralul” Horia Mladinovici în partida Rapid - CS Mioveni, scor 1-1.
29.11.2021 | 18:51
Ion Craciunescu il desfiinteaza pe arbitrul Horia Mladinovici Ba nebunule astea nus greseli e prostie Exclusiv
Ion Crăciunescu și Horia Mladinovici
ADVERTISEMENT

Pentru Rapid, a marcat Cătălin Hlistei, în timp ce unicul gol al oaspeților a fost semnat de Alexandru Buziuc. În urma acestei partide, care a contat pentru etapa a 17-a din Casa Pariurilor Liga 1, Rapid se află pe locul 5, cu 28 de puncte obținute, iar CS Mioveni se poziționează pe locul 13, cu 17 puncte.

Ion Crăciunescu îl desființează pe arbitrul Horia Mladinovici

Ion Crăciunescu a vorbit în termeni duri despre modul incorect în care arbitrul Horia Mladinovici i-a așezat pe jucătorii din apărarea Rapidului, la o lovitură liberă indirectă pentru CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Faza cu pricina a avut loc în minutul 31. CS Mioveni a primit o lovitură liberă indirectă, în interiorul careului gazdelor, după ce Dragoș Grigore a ridicat piciorul periculos lângă Alexandru Buziuc.

„Ce am văzut în săptămâna asta, vă rog să mă credeți că n-am văzut în viața vieților mele așa ceva! Mă credeți? O gafă așa de mare de arbitraj eu n-am văzut.

ADVERTISEMENT

A fost la Rapid cu Mioveni. Lovitura aceea liberă de lângă suprafața de poartă. A fost o lovitură liberă indirectă, când a ridicat unul piciorul la nivelul capului. Domne, a fost un fault lângă linia care e perpendiculară pe linia porții, care delimitează suprafața de poartă.

Această linie este la 5,50 (n.r. metri) de bară și la 5,50 de linia porții în interiorul terenului. Unde credeți că a pus arbitrul varul? S-a dus și a tras linie cu var de la bară spre linia paralelă cu linia porții de la 5,50”, a declarat Ion Crăciunescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu: „Bă, nebunule, astea nu-s greșeli, e prostie!”

„Regulamentul spune că, dacă în suprafața de pedeapsă se execută o lovitură liberă indirectă a echipei în atac, la mai puțin de 9,15 metri de linia porții, atunci toți jucătorii trebuie să se afle pe linia porții sau la cel puțin 9,15 metri de locul unde s-a produs greșeală.

Deci, în loc să-i pună la 9,15, i-a pus pe jucători ca un zid perpendicular pe poartă la 4 metri jumate. Domne, nu poți să crezi așa ceva! Domne, Liga 1! Astea nu-s greșeli, e prostie!

ADVERTISEMENT

Când pui fluierul în gură, e obligatoriu să știi distanța când acorzi loviturile libere. Nu e posibil așa ceva! Doamne, Dumnezeule! Păi, bă baiatule, dacă ăia stau pe linia porții și la cel puțin 9,15, vă dați seama că în afara liniei porții pe 9,15 n-are voie să stea nimeni în teren. Nu poți să pui zidul la 5 metri, bă nebunule”, a mai spus Ion Crăciunescu.

ion craciunescu horia mladinovici
În imagine, faza la care face referire Ion Crăciunescu. Sursa foto: captură Telekom Sport

Ion Crăciunescu: „Dacă îmi făcea așa Mladinovici, îl chemam la Comisii!”

În plus, Ion Crăciunescu susține că, în cazul în care ar mai fi fost președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, l-ar fi dat afară pe Horia Mladinovici din arbitraj, după o asemenea gafă.

„Eu vă dau cuvântul meu de onoare că, dacă eram la CCA și Mladinovici îmi făcea așa, îl chemam la Comisii, îi arătam imaginie și îi spuneam: «Ai două variante. Faci o cerere să te retragi sau te dau eu afară. Ce preferi?». Eu am mai făcut așa când am fost la Comisie. Mladinovici e unul dintre preferații lor”, a încheiat Ion Crăciunescu.

ADVERTISEMENT