Sport

Ion Crăciunescu, laude pentru arbitrajul lui Istvan Kovacs în Man. City – Real Madrid: „A fost impecabil. La cum a arbitrat, nu poate să nu conducă și o finală!”. Exclusiv

Fostul mare arbitru român Ion Crăciunescu a lăudat arbitrajul lui Istvan Kovacs în meciul Manchester City - Real Madrid, 4-3. El consideră că arbitrul român numărul 1 va conduce o finală de cupă europeană anii viitori.
27.04.2022 | 00:23
Ion Craciunescu laude pentru arbitrajul lui Istvan Kovacs in Man City  Real Madrid A fost impecabil La cum a arbitrat nu poate sa nu conduca si o finala Exclusiv
Istvan Kovacs şi Ion Crăciunescu. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a avut o prestație impecabilă în manșa întâi din semifinala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid 4-3. Centralul din Carei a arbitrat într-o manieră modernă și a luat câteva decizii importante.

Ion Crăciunescu, laude pentru arbitrajul lui Istvan Kovacs în Man. City – Real Madrid

Contactat de FANATIK, fostul mare arbitru român, Ion Crăciunescu l-a lăudat pe Istavn Kovacs şi este de părere că în viitor sigur va primi o finală europeană. Arbitrul finalei Champions League din 1995 a fost, totuși, mirat de o decizie a lui Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

„Arbitrajul lui Istvan Kovacs a fost impecabil. Dar n-am înțeles un lucru: a dat niște minute de prelungire și a mai ținut meciul după minutele alea. Nu este o greșeală, este o problemă de finețe”

Sfat pentru Kovacs: „Dar dacă scorul e strâns, nu vă mai forțați norocul cu minutele alea de prelungiri!”

Ion Crăciunescu și-a adus aminte un sfat primit de la fostul mare arbitru francez Michel Vautrot, sfat pe care, spune el, „ar trebui să i-l spună cineva și lui Istvan Kovacs, dar n-are cine”…

ADVERTISEMENT

„Michel Vautrot, nume mare în arbitraj, ne spunea la un curs UEFA: «Băieți, s-a făcut minutul 90, conduce o echipă cu trei, patru la zero, dați prelungiri cinci minute, șapte, câte vreți voi… Dar dacă scorul e strâns, nu vă mai forțați norocul cu minutele alea de prelungiri!»”

„Asta ar trebui să-i spună cineva și lui Kovacs, dar n-are cine să-i spună «Măi, băiatule, ai dat trei minute de prelungiri, gata, măi, nu mai trece peste ele. Gata, ai terminat, punct»”

ADVERTISEMENT

„Arbitrajul lui Kovacs, o mai spun o dată, a fost impecabil. Îmi pare rău că i-au dat semifinală fiindcă cine arbitrează semifinală nu mai poate arbitra finala. Dar cred că semifinala asta, după cum a arbitrat-o, nu poate să nu-l ducă într-o finală anul viitor” 

Istvan Kovacs, impecabil în Manchester City – Real Madrid

În cel mai important meci al carierei, Istvan Kovacs s-a ridicat la nivelul fotbalului prestat de Manchester City și Real Madrid într-o semifinală de poveste și de povestit, câștigată de ”cetățeni” cu 4-3.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs este, altfel, arbitrul de fotbal al momentului în România, iar forurile european și mondial apreciază prestațiile lui, dovadă fiind delegarea la meciul cap de afiș din semifinalele UCL.

Arbitrul din Carei este arbitru FIFA din 2010

Sătmăreanul este arbitru FIFA din 2010 și a adunat în tot acest timp un număr semnificativ de partide importante în toate fazele competițiilor continentale intercluburi.

În disputa de la Manchester nu a părut deloc afectat de criticile pe care jucătorii, conducătorii de cluburi și antrenorii din România i le aduc aproape după fiecare meci pe care îl oficiază în întrecerile interne.

ADVERTISEMENT