Fotbal international

Ion Crăciunescu, nedumerit de situația lui Istvan Kovacs la Cupa Mondială din Qatar: „Nu înțeleg raționamentul FIFA”

Ion Crăciunescu nu înțelege motivele pentru care Istvan Kovacs nu a fost desemnat „central” la vreun meci de la Cupa Mondială din Qatar.
28.11.2022 | 10:53
Ion Craciunescu nedumerit de situatia lui Istvan Kovacs la Cupa Mondiala din Qatar Nu inteleg rationamentul FIFA
Ion Crăciunescu speră ca Istvan Kovacs să arbitreze de la centru la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, alături de asistenții Vasile Marinescu și Adrian Artene, se află în această perioadă în Qatar pentru Cupa Mondială. „Centralul” român nu a arbitrat din teren până acum la Campionatul Mondial 2022, iar Ion Crăciunescu i-a sărit în apărare.

Ion Crăciunescu nu înțelege de ce FIFA nu îi dă meciuri lui Istvan Kovacs la Campionatul Mondial din Qatar

Istvan Kovacs, care face parte din cei 36 de „centrali” aflați la Cupa Mondială din Qatar, a fost delegat de cinci ori doar în postura de arbitru de rezervă.

ADVERTISEMENT

Arbitrul din Carei a fost al patrulea oficial la duelul de deschidere în Qatar – Ecuador, Uruguay – Coreea de Sud 0-0, Argentina – Mexic 2-0, Spania – Germania 1-1 și a fost desemnat arbitru de rezervă și în Ecuador – Senegal, programat marți, 29 noiembrie, de la ora 17:00.

Ion Crăciunescu a comentat situația în care se află Istvan Kovacs. Fostul mare arbitru român nu este de acord cu decizia celor de la FIFA și speră ca Istvan Kovacs să prindă meciuri în fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu sare în apărarea lui Istvan Kovacs la Cupa Mondială din Qatar: „Merită mai mult”

Ion Crăciunescu este convins că Istvan Kovacs a stat prea mult pe bară și a făcut precizări despre arbitrajul controversat de la turneul final din Qatar.

„Eu cred că merita mai mult. Are o vârstă foarte bună pentru un arbitru. Nu înțeleg raționamentul celor de la FIFA. Chemi un arbitru cu toată brigada, asta înseamnă că trebuie să îi dai și meciuri… mi se pare mult prea mult să fie de cinci ori al patrulea.

ADVERTISEMENT

Față de ce arbitri am văzut la acest Mondial, să mă ierte Dumnezeu… pur și simplu nu înțeleg! Ori îl ține rezervă acum și vor să îl delege în fazele superioare, dar nu știu ce să cred”, a declarat Ion Crăciunescu la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Istvan Kovacs, al patrulea oficial în Spania – Germania

Istvan Kovacs, alături de prima femeie care a apărut în birgada de arbitrii la un Campionat Mondial, Stephanie Frappart, sunt singurii „centrali” europeni care nu au oficiat un meci de pe gazon în Qatar.

ADVERTISEMENT

Celor doi arbitrii europeni li se adaugă Ma Ning (China), Yoshimi Yamashita (Japonia), Bakary Gassama (Gambia), Maguette Ndiaye (Senegal), Saíd Martínez (Honduras), César Ramos (Mexic), Kevin Ortega (Peru), Matthew Conger (Noua Zeelandă) și Salima Mukansanga (Rwanda).

Istvan Kovacs a fost numit arbitru de rezervă și în Spania – Germania, unul dintre cele mai așteptate dueluri din faza grupelor la Campionatul Mondial din Qatar. „Central” în acest meci a fost Danny Makelie, care a fost ajutat de la cele două linii de olandezii Hessel Steegstra și Jan De Vries. De asemenea, Vasile Marinescu a fost rezervă de „tușier”, în timp ce Mihai Artene rezervă de asistent în camera VAR.

ADVERTISEMENT