Fotbal intern

Ion Crăciunescu, poveste uluitoare din începutul carierei în arbitraj: ”M-au bătut de nu mai știam de mine”

29.03.2021 | 15:32
Ion Craciunescu poveste uluitoare din inceputul carierei in arbitraj Mau batut de nu mai stiam de mine
ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a dezvăluit o poveste uluitoare din începuturile sale în arbitraj și a spus cum a primit o bătaie serioasă la un meci din ligile inferioare.

Fostul mare arbitru este un personaj pitoresc în fotbalul românesc, fostul selecționer Victor Pițurcă recunoscând că de la acesta a învățat jocul de poker.

ADVERTISEMENT

Crăciunescu a oferit câteva detalii interesante despre Sorin Andrei Antonie, centralul pe care un apropiat al unul club din Liga 2 a încercat să-l mituiască înaintea ultimei etape din sezonul regulat.

Poveste de pomină cu Ion Crăciunescu la începuturile sale în arbitraj

”M-am dus direct în mijlocul arbitrajului. După câteva etape mi-am luat o bătaie de nu mai știam de mine. M-au bătut ăia la Horezu de nu mai știam de mine. Doi mă țineau de mâini și restul îmi cărau pumni și picioare”, a povestit Ion Crăciunescu despre bătaia primită la începutul carierei în arbitraj.

ADVERTISEMENT

”Am avut și o satisfacție. I-am dat și eu un picior unuia. Dacă nu era poliția să mă scoată, era groasă rău de tot. M-au bătut toți, și echipa, și antrenorul. Când am scăpat de la el, i-am dat un picior în pulpă.

Nu știu ce crampoane am avut, că l-am aruncat așa în sus. Cu atâta ură am dat. Probabil aveam cuie în crampoane, pentru că i-am spart pulpa. Stai că nu mai pleci de aici, te omorâm. Noroc cu polițiștii”, a declarat Crăciunescu pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

Crăciunescu s-a lăsat de fotbal după un fault dur

Fostul arbitru a povestit și de ce și-a încheiat prematur cariera de fotbalist: ”Din întâmplare am ajuns la arbitraj. Mi-a tras unul, una, de m-a lăsat mort, nu mai aveam aer în mine.

Am zis, gata, nu mai joc fotbal, mă apuc de arbitraj, pentru că ăla nu mi-a zis nimic. Eu m-am ridicat și l-am înjurat, eu care nu am înjurat în viața mea. Cred că aveam 24-25 de ani când m-am apucat de arbitraj”.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a vorbit despre sancțiunea primită de Sebastian Colțescu în urma analizei UEFA de la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir, iar fostul arbitru internațional consideră că Ovidiu Hațegan a greșit mai mult decât Colțescu, pentru că nu a știut să aplaneze conflictul care deja degenerase.

ADVERTISEMENT