Sport

Ion Crăciunescu a dezvăluit salariul lui Kyros Vassaras la CCA: „Stă în Grecia și îi intră banii în cont!”

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, stă în Grecia și primește 8.500 de euro pe lună, a dezvăluit Ion Crăciunescu, nemulțumit de greșelile de arbitraj care se fac la Liga I.
07.12.2021 | 12:31
Ion Craciunescu a dezvaluit salariul lui Kyros Vassaras la CCA Sta in Grecia si ii intra banii in cont
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru Ion Crăciunescu, în prezent analist tv, nu are nici cel mai mic dubiu că greșelile de arbitraj din fotbalul românesc sunt urmarea faptului că președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor este un cetățean străin.

Ion Crăciunescu a dezvăluit salariul lui Kyros Vassaras în fruntea CCA: „Stă în Grecia și îi intră 8.500 de euro”

Ion Crăciunescu a dezvăluit care este salariul lui Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. „VAR-ul o să ne ajute, dar nu o să se încheie cu greșelile. Uitați-vă ce observatori sunt la Liga 1, ce membrii fac parte din Comisia Centrală.

ADVERTISEMENT

Am depus cerere la președintele și nu mi-a răspuns nici până acum. Ce pot să gândesc eu despre acest om? Cum vor ei să îndrepte arbitrajul românesc? Ce caută o persoană din Grecia să conducă arbitrajul românesc? Stă în Grecia și îi intră 8.500 de euro.

Îl avem pe Hațegan, delegări internaționale, iar în țară sunt unii, chiar cu ecuson FIFA, care distrug fotbalul românesc”, a declarat Ion Crăciunescu la emisiunea „Ora exactă în sport” de la Pro X.

ADVERTISEMENT

Întrebări fără răspuns ale lui Ion Crăciunescu: „Cum să știe Kyros Vassaras baza arbitrajului românesc?”

Ion Crăcunescu e de părere că grecul Kyros Vassaras nu poate revoluționa arbitrajul românesc, deoarece nu locuiește aici și nu cunoaște baza de la care se pleacă.

Spun asta de mulți ani, în mod obsesiv, m-am săturat să tot o spun. Dați-mi un exemplu de țară cu președinte străin la arbitraj. Au fost câteva cazuri, dar au fost instructori. Iar aici mă refer la italianul Pierluigi Collina în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Collina nu a fost pus președinte la nicio comisie. Și să vă spun de ce: ca să fii președinte la arbitri, lucrul cel mai important este să știi baza arbitrajului din țara respectivă, să o cunoști foarte bine.

Să cunoști de la Divizia C și de la județ, tot ce este în țară. Ei, cum cunoaște acest cetățean din Grecia baza? Că de asta ajung în Liga 1 niște arbitri de te închini. Prin ce context au ajuns la Liga 1, mai precis, cum au fost promovați.

ADVERTISEMENT

Țara noastră, vă spun cu toată forța: are arbitri suficienți ca să poată conduce Liga 1 la standarde normale”, a declarat Crăciunescu la GSP Live.

Pe vremea în care arbitra Ion Crăciunescu, erau instructori zonali

Ca să vă spun un nume… De exemplu, noi aveam instructori zonali. Instructorul zonal răspundea de 3-4 județe. Aveam o informare exactă cât am fost acolo, de tot ce există în țară cu arbitrii, pentru că omul acela era ori din județul respectiv, ori avea județe limitrofe.

El, la rândul lui, discuta cu foști arbitri de acolo, mergea și îi vedea, și așa mai departe. Și ea o informarea exactă a ceea ce exista în țară. Arbitrii se simțeau motivați, văzând că sunt urmăriți.

Ca să promovezi în România e greu… cam asta e situația, aceasta este realitatea. Nu ar trebui să-I dea nimeni afară, ar trebui să plece ei.

Kyros Vassaras declara că știe ce are de făcut pentru a îmbunătăți acest aspect

Kyros Vassaras, aflat în funcție din 2014, minimaliza erorile arbitrilor români la finalul sezonului trecut. „Greșeli vor fi mereu. Am văzut erori mari ale arbitrilor, ale portarilor, fundașilor, antrenorilor, am văzut totul.

Dar toată lumea se concentrează pe gafele arbitrilor. Știm ce avem de făcut ca să îmbunătățim acest aspect. În unele situații, oamenii exagerează. Erori vor mai fi. Să nu vă așteptați ca VAR-ul să corecteze micile faze de joc, sistemul video intervine doar în situațiile clare”, a declarat grecul în urmă cu câteva luni.

Vassaras a făcut o comparație între arbitrajele din Liga 1 și cele din cupele europene și consideră că în partidele din competițiile organizate de UEFA au existat greșeli mult mai mari decât în România.

Nu am avut în Liga 1 greșelile din Champions League sau Europa League. Puteți verifica. Au fost multe greșeli și din cauza comportamentului jucătorilor. Au existat multe simulări. Fotbalul e un sport de contact, dacă vrei să pedepsești toate atingerile, atunci nu e fotbal”, a mai spus președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

ADVERTISEMENT