News

Ion Cristoiu a fost dat afară de la publicația unde lucra din 1996. Dinu Patriciu îi promisese drepturi de autor pe viață!

10.04.2019 | 16:49
Ion Cristoiu a fost dat afara de la publicatia unde lucra din 1996 Dinu Patriciu ii promisese drepturi de autor pe viata

Veste proastă pentru unul dintre cei mai reputați jurnaliști români.  A fost pus pe liber de publicația pentru care lucra din 1996. Este vorba despre Ion Cristoiu, care a încheiat colaborarea cu revista Historia, înființată chiar de cunoscutul gazetar.

Ion Cristoiu, concediat peste noapte, chiar de la publicația pe care a fondat-o

În cursul zilei de marți, 9 aprilie 2019, Ion Cristoiu a primit o notificare din partea Adevărul Holding, prin care era anunțat că îi încetează contractul de colaborare cu revista Historia. Un amănunt interesant este că această publicație a fost fondată chiar de reputatul jurnalist.

În 1996, Ion Cristoiu a pus bazele unei reviste lunare numite Dosarele Istoriei. Aceasta a avut 127 de numere, până în anul 2007, când a fost vândută omului de afaceri Dinu Patriciu și transformată în Historia.

Ion Cristoiu, în război cu Adevărul
Ion Cristoiu, în război cu Adevărul

Dinu Patriciu îi promisese lui Ion Cristoiu drepturi de autor pe viață

Odată cu preluarea publicației de către Dinu Patriciu și schimbarea numelui în Historia, Ion Cristoiu a continuat să lucreze pentru publicația pe care chiar el a creat-o. Mai mult decât atât, cunoscutul om de afaceri îi promisese celebrului jurnalist că va rămâne cu un contract pe drepturi de autor pe viață.

Nu doar că promisiunea fostului patron al Adevărul Holding nu a mai devenit realitate, dar fostul jurnalist s-a trezit în urmă cu câteva zile izgonit de la publicația pe care practic a creat-o. Fără niciun avertisment, cunoscutul jurnalist a primit o înștiințare prin care i s-a transmis că nu va mai colabora cu Historia.

Nu era normal ca Patronatul să aibă o discuţie cu mine despre problemele revistei şi ale Trustului?” , se întreabă, retoric, Ion Cristoiu. Cel mai probabil, la decizia rezilierii unilaterale a contractului cu Ion Cristoiu au contribuit și criticile constante la adresa  Adevărul , publicație pe care cunoscutul jurnalist a nimit-o în nenumărate rânduri gazeta de perete a SIE.

 

 

Tags: