News

Ion Cristoiu a răbufnit după crimele din Caracal: “Procurorii DIICOT se fac că lucrează”

09.08.2019 | 19:34
Ion Cristoiu a rabufnit dupa crimele din Caracal Procurorii DIICOT se fac ca lucreaza

Ion Cristoiu iese la atac în cazul crimelor petrecute recent la Caracal, unde două tinere de 15, respectiv 18 ani au fost răpite, violate și cel mai probabil ucise de Gheorghe Dincă, fost mecanic auto din oraș. Reputatul jurnalist lansează un atac dur la adresa anchetatorilor, pe care îi acuză că ignoră cu desăvârșire orice altă ipoteză în afara celei conform căreia criminalul ar fi acționat de unul singur.

Ion Cristoiu, reacție dură la adresa procurorilor DIICOT în cazul Caracal

Într-un interviu acordat recent, gazetarul susține că procurorii  pierd timpul degeaba și doar „se fac că lucrează”, în condițiile în care s-au scurs deja două săptămâni de la startul anchetei în acest caz. Mai mult decât atât, Cristoiu solicită Curții de Conturi să facă verificări urgente la sediul DIICOT.

Am o studiere ca la bibliotecă pe cazul Caracal. Un lucru știm sigur, că de două săptămâni anchetatori ne stupefiază printr-un amănunt: nu presupun  o secundă și o altă pistă. Nu există cercetare într-un asemenea caz în care să pierzi două săptămâni numai pentru a ancheta un caz de asasin singuratic. Nu fac altceva decât pe această idee. Cei de la Curtea de Conturi ar trebui să meargă la DIICOT pentru că e ilegal, iresponsabil să cheltuiești la un asemenea nivel. Forțele DIICOT, banii DIICOT, salariile de la DIICOT sunt folosite pentru un caz de omor de o banalitate rară pentru că avem mărturia lui, rezultatele și nu se ocupă de restul crimei. Avem un tip care lasă urme, avem în cazul Alexandrei proba, recunoașterea lui și confirmarea ADN-ului. Dar ei în fiecare zi se fac că lucrează”, a spus Ion Cristoiu la Antena 3.

Ion Cristoiu lansează un atac dur la adresa anchetatorilor în cazul Caracal. Sursa foto: cotidianul.ro
Ion Cristoiu lansează un atac dur la adresa anchetatorilor în cazul Caracal. Sursa foto: cotidianul.ro

Ion Cristoiu despre Gheorghe Dincă: „Poate e colaborator al Securității!”

Totodată, cunoscutul jurnalist a făcut referire la Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, despre care susține că ar putea fi colaborator al Securității, în condițiile în care singurul scop al anchetatorilor pare a fi „falsificarea adevărului”.

Cine e Dincă? Poate e colaborator al securităţii. Nu cred în varianta răpirii ca să le ducă la soldaţii americani. Tot ce mişcă în Caracal e ştiut. În opinia mea, ancheta are o sinură misiune: să falsifice adevărul. De aia a fost preluat la nivel ofcial DIICOT.

Ei nu au competenţă pe omor. Nu cred nici în varianta răpirii fetelor. Ei evită să iasă din confirmarea că el e monstru. Nu există anchetatori care să nu aibă mai multe piste. După părerea mea, nu există niciun cadavru. S-au compromis DIICOT-ul, INML-ul, jurnalişti”, a mai spus Ion Cristoiu.