News

Ion Cristoiu acuză jocuri politice! „Se face totul pentru ca Mircea Diaconu să îl ducă pe Dan Barna în turul al doilea al prezidenţialelor”

27.08.2019 | 10:47
Ion Cristoiu acuză jocuri politice! „Se face totul pentru ca Mircea Diaconu să îl ducă pe Dan Barna în turul al doilea al prezidenţialelor”
Ion Cristoiu că intrarea lui Mircea Diaconu în cursa pentru Cotroceni reprezintă o adevărată regie. Sursa foto - facebook

Jurnalistul Ion Cristoiu acuză mai multe jocuri politice! Acesta a precizat că se mizează din plin ca Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale să ia serios din electoratul Vioricăi Dăncilă, ceea ce i-ar aduce în turul 2 mai mult ca sigur pe Klaus Iohannis și Dan Barna. „Călin Popescu Tăriceanu, nu ştiu dacă putem vorbi de interes, putem bănui având în vedere absenţa unui motiv serios, întemeiat, că ori a fost şantajat ori i s-a spus să iasă de la guvernare. Nu există niciun argument plauzibil, convingător pentru ALDE sau opinia publică în legatură cu această aventură pe care domnul Tăriceanu a propus-o partidului ALDE.

Ion Cristoiu acuză jocuri politice!

Nu trebuie să uităm că ALDE este un partid mic şi mă refer la partid mic nu numai la eşecul de la alegerile eruoparlamentare sau la felul în care stă în sondaje ci la faptul că a avut un scor mic şi la alegerile din 2016. ALDE a fost cooptat la guvernare şi dintr-o bunăvoinţă a PSD, deşi un partid mic, aducând un procentaj mic de parlamentari, ALDE a beneficiat uriăşeşte preşedintele Senatului, miniştri, vicepremieri, secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de concentrate, în cei doi ani şi ALDE a profitat din plin de această condiţie şi în mod ciudat pentru ce se întamplă acum, nu a protestat niciun moment nici când la cârma PSD se afla Liviu Dragnea”, a afirmat Ion Cristoiu, pentru Mediafax.

Ion Cristoiu nu s-a oprit aici și spune că „nu putem să îl credem pe Tăriceanu că a descoperit ca Guvernul nu are un program modern şi nu este suplu. E limpede că ne aflăm în faţa unei enigme, există şi ipoteza care circulă prin redacţii că e vorba de un şantaj, amintim de Crin Antonescu care a ieşit astfel din scenă. Ce este şi mai ciudat este că această aventură nu îşi are cauza în nevoile lui Tăriceanu de a candida, ci în a-l sprijini pe independentul Diaconu”.

Ion Cristoiu acuză jocuri politice! Mircea Diaconu
Mircea Diaconu va candida la alegerile prezidențiale ca independent. Sursa foto – facebook

Diaconu, strategie perfectă

 „Am 50 de ani de presă şi cunosc ca istoric al clipei politica în România de pe la 1948. Nu am pomenit o asemenea generozitate, care de dragul unui independent iese de la guvernare, renunţa la funcţia de presedinte al Senatului doar ca Mircea Diaconu să poată fi sprijinit. Şi dacă Mircea Diaconu ar ajunge preşedinte tot nu văd care e afacerea. Dacă ajunge Mircea Diaconu preşedinte, nu văd cum ar face ca ALDE să devină partid de guvernământ. Este o enigma ca şi în cazul Caracal şi al teroriştilor, nu cred că vom afla această enigmă”, a mai explicat jurnalistul.

Pentru Ion Cristoiu lansarea lui Mircea Diaconu în alegerile prezidențiale a reprezentat o strategie îndelung gândită. „Personajul cheie al acestor întâmplări este Diaconu, am urmărit cu atenţie scenariul lansării lui, este un scenariu, atenţie că Mircea Diaconu nu s-a înscris în această cursă, aşa cum s-a întâmplat la prezidenţialele anterioare ca să se afle în treabă. El s-a înscris beneficiind de o strategie care nu e a lui, ci gândită de vreo jumătate de an. El a fost testat de PSD ca să fie candidatul independent sprijinit de PSD. Mircea Diaconu şi-a făcut lansare, pe scări, interpretând altfel un rol care l-a făcut celebru şi anume rolul personajului naiv, simplu, inteligent, simaptic şi care se bate cu sistemul şi birocraţia. S-a mizat pe faptul că electoratul PSD e mai în vârsta care e mai naiv”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu acuză jocuri politice! Mircea Diaconu
Mircea Diaconu este susţinut de ALDE şi PRO România. Sursa foto – facebook

„Se face totul pentru ca Mircea Diaconu să îl ducă pe Dan Barna în turul al doilea al prezidenţialelor”

„El ieri (duminică – n.r.) nu a anunţat că va candida în numele Pro România, el a spus că vrea să candideze şi a cerut sprijin în întreaga ţară şi a ieşit iepurele, alianţa electorală Pro România şi ALDE, care îl sprijină pe independentul Mircea Diaconu şi nu îi cere să se încrie în partid. De ce se mizează pe el? Unu, se mizează ca victorios în turul al doilea după modelul Ucraina, actorul care a ajuns preşedinte a interpretat tot un rol naiv ca şi el.

Sau mai plauzibil este un efort de a lua din PSD-ului. Există un efort uriaş ca în turul al doilea să nu fie Iohannis cu Dăncilă. Dacă Diaconu ia din electoratul lui Dăncilă atunci în turul doi intră Iohannis cu Dan Barna. E un scenariu ca Viorica Dancila sa nu intre in turul doi şi care să îl ajute pe Dan Barna”, a conchis Ion Cristoiu.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri