News

Ion Cristoiu anunță surpriza! Cine îl va bate pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale

15.06.2019 | 12:38
Ion Cristoiu anunta surpriza Cine il va bate pe Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul acestui an și pentru care, până la rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai, se părea că vor fi câștigate detașat de Klaus Iohannis. Cu toate acestea, „maestrul” Cristoiu crede că actualul șef de la Cotroceni va avea parte de un adversar foarte puternic nu din partea PSD-ului, partid al cărui candidat ajungea mereu în turul 2 al prezidențialelor, ci din partea președintelui USR, Dan Barna.

Ion Cristoiu crede că Dan Barna va câștiga alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis

„Prezidențialele din acest an sunt ciudate. E clar că în turul doi va intra dreapta. Klaus Iohannis cu Dan Barna. PSD nu intră de data aceasta. După părerea mea, ar trebui să câștige domnul Dan Barna. Unde mă duc, toți spun că o câștige Dan Barna”, a spus Ion Cristoiu, la Antena 3. Deocamdată Dan Barna a evitat să dea un răspuns clar dacă va fi sau nu candidatul Alianței 2020 USR Plus la alegerile prezidențiale din 2019. Cu toate acestea, liderii alianței l-au anunțat pe Klaus Iohannis că nu îl vor susține la aceste alegeri și că vor avea propriul candidat.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, Dan Barna a vorbit despre posibilitatea ca Iohannis să preia funcția de președinte al Consiliului European: „Dacă informația e reală, (…), președintele va fi pus într-o situație, zic eu, dificilă, unde chiar e genul de decizie pe care o iei din ficat. Adică simți că poți să îți ajuți țara, pentru că în scenariul acesta suntem, dintr-o poziție de prestigiu remarcabil. Funcția de președinte al Consiliului European nu e puțin lucru deloc. Trebuie să înțeleagă toată lumea acest lucru”, a spus președintele USR.

Ion Cristoiu crede că Dan Barna îl va bate pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale *foto: inpolitics.ro
Ion Cristoiu crede că Dan Barna îl va bate pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale *foto: inpolitics.ro

Ce contracandidați are până acum Klaus Iohannis

Klaus Iohannis este singurul care și-a anunțat candidatura din partea partidelor importante pentru alegerile prezidențiale din 2019. Până acum, printre ceilalți candidați se mai numără persoane care au șanse infime pentru postul de la Cotroceni, precum Florentin Pandele, Bogdan Stanoevici, Ramona Ioana Bruynseels sau Viorel Cataramă.

ADVERTISEMENT

Eșecul de la alegerile europarlamentare dar și guvernarea din ultimii doi ani și jumătate au erodat încrederea de care se bucura PSD în rândul alegătorilor. Astfel, social-democrații sunt disperați să caute un candidat pentru a-l opune lui Klaus Iohannis. Senatorul Șerban Nicolae și-a anunțat candidatura la ultimul CEx al PSD, dar pe lista scurtă se mai află nume precum Viorica Dăncilă, Olguța Vasilescu, Gabi Firea sau Eugen Teodorovici.