News

Ion Cristoiu, atac fără precedent la Klaus Iohannis: ”Cioclii Apocaliptici au devenit peste noapte Vestitorii Primăverii”

27.04.2020 | 10:24
Ion Cristoiu atac fara precedent la Klaus Iohannis Cioclii Apocaliptici au devenit peste noapte Vestitorii Primaverii
ADVERTISEMENT

Analistul politic Ion Cristoiu a lansat un atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a anunțat relaxarea măsurilor de siguranță începând cu 15 mai.

Ion Cristoiu, atac fără precedent la Klaus Iohannis

Într-un editorial extrem de critic, Ion Cristoiu l-a atacat pe Klaus Iohannis pentru faptul că a anunțat atât de devreme această relaxare și pentru faptul că a luat această decizie pentru a fi în rând cu liderii occidentali.

ADVERTISEMENT

”Din seria de Mesaje fără miez trimise Națiunii pe post de avioane de hârtie, cel din 22 aprilie 2020 a descumpănit cel mai mult. Atât de tare, încât, așa cum arată un clip devenit viral pe Internet, până și pisicile au luat-o la fugă în clipa când Klaus Iohannis ni s-a adresat din chenarul televizorului cu masca pe față”, a scris jurnalistul.

Cristoiu acuză faptul că președintele și-a schimbat mesajul la doar o săptămână după ce anunțase că în cazul în care românii nu vor respecta restricțiile de Paște vom avea parte de înmormântări.

ADVERTISEMENT

Cristoiu consideră că anunțul cu relaxarea măsurilor nu trebuia făcut public

”Unii au vorbit de imitarea celor făcute de liderii occidentali, dând curs unei politici tipice lui Klaus Iohannis în cei șase ani de mandat. Alții invocă rapoarte ale Serviciilor care i-au spus președintelui că absența unui minim orizont de speranță duce la creșterea exponențială a nervozității sociale”, a notat analistul.

Ion Cristoiu tinde spre prima variantă și crede că președintele României s-a luat după liderii politici din vestul Europei atunci când și-a schimbat discursul, deoarece ”nu-și putea permite s-o țină langa cu Stați în casă!”

ADVERTISEMENT

Jurnalistul este de părere că anunțul cu relaxarea măsurilor de siguranță trebuia făcut doar cu câteva zile înainte de luarea deciziei. El spune că venirea acetuia cu trei săptămâni înainte nu face decât să-i relaxeze mult mai devreme pe români.

”Până mai ieri vedetele Raed Arafat, Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Alexandru Rafila, Marcel Vela se perindau pe televiziuni pentru a anunța noi și noi măsuri de restricție”, scrie Cristoiu.

ADVERTISEMENT

”Acum se perindă pentru a anunța noi și noi măsuri de relaxare. Niciuna dintre ele nu e decizie luată. Ei, foștii Ciocli Apocaliptici, deveniți peste noi Vestitorii Primăverii, fac doar propuneri”, încheie el.

Într-un interviu exclusiv oferit FANATIK, jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu spunea că noul tip de coronavirus este un război americano-chinez, de tip biologic, despre care se poate afirma că este Al Treilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT