News

Ion Cristoiu, atac la Iohannis: ”Cînd va ieși pentru a ne asigura că morţii din incendiul de la Matei Balș o duc bine?”

12.02.2021 | 12:30
Ion Cristoiu atac la Iohannis Cind va iesi pentru a ne asigura ca mortii din incendiul de la Matei Bals o duc bine
ADVERTISEMENT

Într-un editorial publicat vineri, 12 februarie, Ion Cristoiu se întreabă: ”cînd va ieși Klaus Iohannis pentru a ne asigura că cei 18 morți din incendiul de la Matei Balș o duc bine?!”.

Jurnalistul a comentat pe Cristoiublog.ro întâlnirea președintelui cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Aceasta a avut loc joi la Cotroceni. Unul din subiectele discutate a fost redeschiderea școlilor.

ADVERTISEMENT

”Prima temă mi s-a părut firească, deși, între noi fie vorba, ea ține de premier și nu de președinte. Declarația de presă s-a vrut o sumă de concluzii trase din ceea ce Klaus Iohannis numește analiză împreună. Citită cu atenție această parte a declarației de presă nu spune nimic despre realitățile redeschiderii fizic a școlii, la 8 februarie 2021”, a scris Cristoiu.

Ion Cristoiu, despre Klaus Iohannis: ”Sigur va urma o ședință și cu cei din conducerea Ministerului Sănătății”

”Una dintre aceste probleme se referă la infectările ivite după redeschiderea școlii. La doar cîteva zile de la redeschiderea școlii 244 de elevi și 329 de angajați din educație au fost conformați cu Covid 19. Asta a dus la suspendarea a 171 de clase.

ADVERTISEMENT

S-a dezbătut această chestiune la ședința de la Cotroceni? S-au discutat măsurile ce trebuie luate pentru a nu spori numărul? Dacă s-a dezbătut, ar fi fost normal ca Președintele să se refere la chestiune”, a scris cunoscutul om de presă.

O altă temă discutată la ședința de la Cotroceni a fost vaccinarea cadrelor didactice și nedidactice din școli.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a terminat. Chiar dacă din fericire s-au adoptat măsuri restrictive care au permis să se reducă succesiv numărul de bolnavi, să se reducă numărul de noi infectări, nu putem, din păcate, să spunem că am scăpat de pandemie. În continuare este extrem de important să respectăm restricțiile impuse, să fim responsabili, şi acuma chiar avem un motiv foarte serios în plus: sunt copiii din România cărora trebuie să le oferim școală, școală în format fizic. Cu cît mai bine respectăm restricțiile, cu atît mai puține cazuri de noi îmbolnăviri vom avea și cu atît mai bine se va desfășura și școala în format fizic”, se arată în declarația de presă a președintelui.

”Din cîte se vede Declarația nu suflă o vorbă despre măsurile concrete care trebuie luate pentru a preveni creșterea numărului de infectări,” scrie Ion Cristoiu.

ADVERTISEMENT

În finalul analizei, jurnalistul afirmă că ”sigur va urma o ședință și cu cei din conducerea Ministerului Sănătății. Prilej pentru Klaus Iohannis de a ne asigura în Declarația de presă de după că cei 18 morți din incendiul de la Matei Balș o duc bine.”

ADVERTISEMENT