News

Ion Cristoiu consideră că Iohannis și liderii PNL au avut “reacții isterice” la adresa CCR: “Rareș Bogdan e disperat că Ludovic Orban e în continuare în şa”

09.05.2020 | 11:58
Ion Cristoiu considera ca Iohannis si liderii PNL au avut reactii isterice la adresa CCR Rares Bogdan e disperat ca Ludovic Orban e in continuare in sa
Care e poziția preferată a lui Orban? Glume sexuale la dezbaterile despre buget. Sursa: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat că decizia Curții Constituționale a provocat o reacție “isterică” din partea lui Klaus Iohannis și Rareș Bogdan, CCR fiind linșată mediatic. 

Ion Cristoiu consideră că Iohannis și liderii PNL au avut “reacții isterice” la adresa CCR

Ion Cristoiu consideră că atacurile politicienilor puterii la adresa CCR au drept notă comună acuzarea că instituția ar fi pus la îndoială decizia autorităților de a da amenzi:

ADVERTISEMENT

“Decizia CCR privind neconstituţionalitatea articolelor din OUG, care au constituit temeiul juridic al contravenţiilor, urmare a sesizării făcute de Avocatul Poporului, a provocat o reacţie de-a dreptul isterică din partea unor stîlpi ai puterii.

De la Klaus Iohannis pînă la Rareş Bogdan, CCR a fost practic linşată mediatic. Nu s-a ajuns la o operaţiune gen Ku Klux Klan. Judecînd însă după spasmele lui Rareş Bogdan nici mult nu mai era:

ADVERTISEMENT

„Mă bazez pe oamenii de bună-credinţă, adică peste 98% din totalul românilor, să ne ajute să schimbăm legea de desemnare a judecătorilor CCR. Este limpede că această Curte este ilegitimă în fapt, că este o frînă în calea dezvoltării României, a democraţiei. Asta dacă nu cumva, printre membrii ei, nu există şi soldaţi ai unui grup infracţional organizat. Pe mine nu m-ar mira”, scrie jurnalistul pe cristoiublog.ro.

“E chiar atît de isteric Rareş Bogdan? Nu, e doar disperat. Disperat că Ludovic Orban e în continuare în şa”

Ion Cristoiu  suspectează că președintele Klaus Iohannis știa verdictul CCR în cazul amenzilor înainte să fie făcut public, iar atacurile împotriva Curții în cazul CEDO-Kovesi au avut ca scop pregătirea electoratului pentru contracararea contravențiilor:

ADVERTISEMENT

“E chiar atît de isteric Rareş Bogdan? Nu, e doar disperat. Disperat că Ludovic Orban e în continuare în şa, că n-a căzut pentru a-i lăsa locul pe cal lui, Rareş Bogdan.

Deşi n-au cerut desfiinţarea CCR, ca Rareş Bogdan, ceilalţi lideri ai PNL, preşedintele ţării, s-au prins într-o sîrbă a denunţării CCR ca apărătoare a infractorilor, ba chiar ca responsabilă retrospectiv pentru morţii de Coronavirus. Ludovic Orban, miercuri, 6 mai 2020, la Academia de Tehnică Militară „Ferdinand I”, nu s-a dat în lături din a acuza CCR că e de partea infractorilor:

ADVERTISEMENT

„Exact ca şi în alte decizii luate de actuala Curte Constituţională, în perioada lui Dragnea, şi decizia asta arată că actuala Curte Constituţională este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile, sancţionînd pe toţi cetăţenii corecţi, pe toţi cetăţenii care au respectat reglementările, care au respectat regulile care au fost impuse în perioada stării de urgenţă prin ordonanţe militare.

Practic, prin această decizie, guvernul, autorităţile se poate spune că aproape sînt împiedicate să apere sănătatea şi viaţa românilor. Prin această decizie se poate ajunge la situaţia în care autorităţile să nu mai poată să dea nicio amendă pentru încălcarea unor reguli care sînt stabilite în perioada stării de urgenţă.

Este o decizie care mă şochează, este o decizie care are un vădit caracter politic şi care, repet, se situează pe linia deciziilor care sînt luate în favoarea minorităţii extrem de reduse care nu respectă legea, care încalcă legea şi nesocoteşte majoritatea zdrobitoare a cetăţenilor români, peste 98%, care respectă legea şi care s-au comportat în toată această perioadă responsabil şi au contribuit fiecare dintre ei la limitarea răspîndirii virusului din cadrul pandemiei”, se arată pe cristoiublog.ro.

 

ADVERTISEMENT