News

Ion Cristoiu dezvăluie cine va fi prezidențiabilul PSD-ALDE: ”Este un candidat ideal”

29.06.2019 | 19:11
Ion Cristoiu dezvaluie cine va fi prezidentiabilul PSDALDE Este un candidat ideal

Analistul politic Ion Cristoiu a tras primele concluzii după congresul PSD de sâmbătă. Ion Cristoiu a ascultat discursurile candidaților și a declarat în cadrul unei corespondențe speciale pentru Mediafax că Liviu Pleșoianu a avut cel mai bun discurs dintre toți candidații pentru șefia PSD. În plus, analistul politic a mai spus că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a propus un acord, dar din discursul său a reieșit că va candida la prezidențiale.

Ion Cristoiu consideră că Liviu Pleșoianu a avut cel mai bun discurs

Analistul politic Ion Cristoiu a participat la congresul PSD din cursul acestei zile de sâmbătă. Cristoiu a ascultat toate discursurile candidaților și a tras primele concluzii. Analistul a spus că Liviu Pleșoianu a avut cel mai bun discurs din toți candidații care s-au înscris pentru șefia pratidului. „Liviu Pleşoianu este singurul vorbitor, singurul candidat care s-a adresat unui partid care crede în tăcere ceva, dar a fost şi vorbitorul care a entuziasmat sala. Niciunul nu a beneficiat de un asemenea entuziasm al sălii. Probabil că în alte vremuri va câştiga. Nu va câştiga. După părerea mea, locul lui Pleşoianu este într-un alt partid. După părerea mea, el trebuie să facă un alt partid, la stânga PSD, care să pună în aplicare programul despre care el a vorbit. Un program de partid modern cum era Podemos, adică în genul acesta, cel din Grecia, partide modern, împotriva abuzurilor, dar şi pentru drepturile omului. ”, a declarat Ion Cristoiu pentru Mediafax.

Analistul politic a declarat că a rămas surprins de reacția sălii în momentul în care Liviu Pleșoianu a adus vorba despre fostul lider PSD Liviu Dragnea. „A fost singurul care a avut curajul să vorbească de Dragnea, ceea ce … Toţi din sală ştiau asta, dar toţi tăceau. Din acest punct de vedere, reacţia sălii, vorbesc de reacţie, nu o reacţie aranjată, a fost o reacţie spontană, s-a aplaudat, aproape după fiecare minut de discurs al lui Pleşoianu.”, a mai spus Ion Cristoiu.

 

Liviu Pleșoianu va candida la alegerile prezidențiale
Deputatul Liviu Pleșoianu a pierdut șansa de a ocupa funcția de președinte PSD
Sursa foto: adevarul.ro

Ce a spus Ion Cristoiu despre candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale

Din păcate, Liviu Pleșoianu a pierdut șansa de a deveni noul președinte PSD. Politicianul a ieșit pe locul doi și a strâns 715 voturi, în timp ce premierul Viorica Dăncilă a avut 2.828 de voturi. Pleșoianu a declarat că nu se regăsește în actualul partid și este încântat de faptul că colegii săi au rezonat cu mesajul transmis. „Probabil că colegii meu au rezonat cu mesajul meu, s-a văzut. Eu am venit cu un singur gând, să transmit mesajul oamenilor mulți, simpli de acasă. Și cred că de aceea a și rezonat sala pentru că acesta exact acesta e lucrul pe care îl gândesc și ei, astea sunt mesajele pe care ar vrea să le audă de la noi. Mă regăsesc în actualul PSD pentru că sunt foarte mulți oameni de calitate. Inclusiv, astăzi, în sală, au fost mulți oameni de calitate, cu care am rezonat. Nu mă regăsesc în noua linie ideologică a conducerii PSD.” Liviu Pleșoianu a adăugat că va candida și la alegerile prezidențiale.

Ion Cristoiu a vorbit și despre discursului liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu de la congresul PSD de sâmbătă. Analistul politic consideră că Tăriceanu s-a adresat pesediștilor, a propus o coaliție, dar a reieșit că va candida și la prezidențiale. „Tăriceanu a ţinut un discurs de candidat la preşedinţie. El a şi propus un accord, dar discursul lui… Deci ştirea numărul unu e că înseamnă că undeva se lucrează, dacă nu cumva s-a dezis din câte ştiu eu, ca el să fie candidatul comun la preşedinţie. Oricum discursul lui nu a fost un discurs de invitat, a fost , în raport cu ceilalţi lideri PSD care au luat cuvântul, cel mai pesedist discurs. A şi propus un acord.”, a spus analistul politic.

De asemenea, Cristoiu este convins că ”se lucrează la două piste” și că Tăriceanu va candida cu siguranță la alegerile prezidențiale, mai ales că Viorica Dăncilă a câștigat șefia PSD. „Cred că totuşi această formulă cu copilul în costum naţional… nu ştiu, voiam un partid mai modern. Dar e foarte interesant însă că după ce a terminat Viorica Dăncilă, din proprie iniţiativă s-a dus să-l pupe, ceea ce mă îndreptăţeşte să cred, mi se confirmă şi informaţiile că se lucrează la două piste. Dacă Iohannis pleca la Consiliul European, candida Viorica Dăncilă, dar de data aceasta, sigur, pariez, va candida Călin Popescu Tăriceanu, care este un candidat ideal pentru PSD deoarece în felul acesta PSD-ul nu-şi asumă o pierdere.”, a încheiat Ion Cristoiu.