News

Ion Cristoiu dezvăluie de ce ar putea pierde PSD alegerile europarlamentare. Cine ar lua cele mai multe voturi

26.05.2019 | 18:36
Ion Cristoiu dezvaluie de ce ar putea pierde PSD alegerile europarlamentare Cine ar lua cele mai multe voturi

Jurnalistul Ion Cristoiu dezvăluie cheia în care trebuie citite rezultatele de la alegerile de azi și prezența la vot. Gazetarul spune că PSD are șanse foarte mari să piardă alegerile și că nu s-a ținut cont în forul partidului de amenințarea pe care o presupunea prezența la vot de peste 30% mai ales a tinerilor care nu au votat în ultimii ani.

Ion Cristoiu prevede eșecul PSD la alegerile de astăzi

Cristoiu vine cu un scenariu negru pentru PSD, pentru care este clar că această zi este o lecție din partea românilor. Jurnalistul spune că aceste alegeri ne vor scoate în față cea mai mare surpriză electorală din ultimii ani, mai ales pentru că de data aceasta mobilizarea este cu mult peste așteptări.

 

 

Acesta susține că votul de azi a fost masiv anti-PSD și anti Liviu Dragnea și că importanța alegerilor europarlamentare este la fel de mare ca cea a parlamentarelor de la noi. Românii, susține Cristoiu, au fost atrași în special datorită referendumului pe justiție, căci s-a creat o emulație publică în ultimii doi ani din cauza modificărilor făcute la Codurile Penale.

Cristoiu spune că marele câștigător al acestor alegeri este USR. Sursa foto: b1.ro

USR prinde tot mai mult teren

Cristoiu mai spune că un alt motiv care explică eșecul previzibil al Partidului Social Democrat este lupta internă din partid și faptul că unii baroni locali l-au trădat pe Liviu Dragnea. “Am mai spus și la ”Gândurile lui Cristoiu” că o prezență de peste 30% dă peste cap structurile de partid, PSD și PNL.

În momentul în care vin din afara structurilor sunt tineri sau oameni care nu au votat în ultimii ani și ei nu pot fi decât anti-PSD și în favoarea USR. Surpriza prezenței dă peste cap sondajele de opinie anterioare și schimbă ierarhia politică din seara aceasta în România”, a scris Ion Cristoiu după ce a văzut primele cifre ale scrutinului de astăzi.