News

Ion Cristoiu, ferm despre căderea Guvernului! „Moțiunea o să treacă”

29.09.2019 | 13:24
Ion Cristoiu ferm despre caderea Guvernului Motiunea o sa treaca

Ion Cristoiu este ferm în privința căderii Guvernului! Jurnalistul susține că depunerea unei moţiuni de cenzură după destrămarea coaliţiei PSD-ALDE era obligatorie şi crede că Executivul condus de Viorica Dăncilă își numără zilele. Cristoiu e de părere că Guvernul va fi înlocuit de unul minoritar.  “În realitate, din datele pe care le am eu şi din ce am studiat ne îndreptăm către căderea guvernului şi vă dau câteva semnale, adică nu din ce ştiu eu, din exploatarea surselor deschise, cum ar spune colegii noştri de la SRI, când vor să spună ce ştiu numai ei din spionaj, zice din surse deschise.

Ion Cristoiu, ferm despre căderea Guvernului!

Primul lucru, avem un caz numit Rareş Bogdan. Rareş Bogdan acum două, trei săptămâni a scris un text pe Facebook de care s-a făcut mare caz în care a spus că PNL-ul nu are ce negocia cu Ponta şi cu Tăriceanu (…) Din sursele mele, i s-a cam dat un ghiont de la Cotroceni şi atunci, alaltăseară, am citit un text incredibil al lui, gata, nu se mai poate trăi, trebuie să cadă PSD-ul, cutare”, a explicat Ion Cristoiu.

Atitudinea lui Victor Ponta a fost prima care i-a ridicat un semn de întrebare lui Cristoiu. “Alt personaj este Victor Ponta care el neputându-se stăpâni să nu vorbească, să scrie e uşor de descifrat. Când a plecat ALDE de la guvernare şi s-a schiţat ideea depunerii unei moţiuni de cenzură, aţi văzut că destul de şovăielnic, domnul Ponta a spus o chestie care părea credibilă domnule, noi nu votăm moţiunea de cenzură până când nu vedem cine va fi premier şi premier nu poate să fie domnul Ludovic Orban în veci.

Ion Cristoiu, ferm despre căderea Guvernului! Ion Cristoiu
Ion Cristoiu mergepe ideea unui guvern minoritar. Sursa foto – facebook

„Moțiunea o să treacă”

Acum, de vreo câteva zile, domnul Ponta tace şi…dar ca să justifice probabil o înţelegere prin boscheţi, că este o înţelegere clar şi cu el şi cu Tăriceanu, a lui Iohannis bănuiesc, cred că nu a lui Ludovic Orban că nu are putere, el începe… în fiecare zi înjură guvernul, aţi observat, deci în fiecare zi se conturează o justificare…acestei nunţi, acestei chestii, tochituri de tip balcanic în care duşmanii de până mai ieri Ponta şi Tăriceanu au devenit pentru Ludovic Orban oameni onorabili şi anume teza patriei în primejdie”, a mai spus jurnalistul.

Ion Cristoiu bagă mâna în foc pentru un guvern minoritar. “Nu, va fi un Guvern minoritar, ei vor sprijini şi amândoi şi Ponta şi Tăriceanu au interesul în căderea acestui Guvern, nu ştiu dacă li se vor face jocul (…) dar eu cred că sunt şi nişte negocieri, dar nu de miniştri că nu au cum să facă să fie. (…) oricum cei doi au fost contactaţi, s-a negociat cu ei prin boscheţi cum spun eu, dar tot ce se întâmplă acum poate să ducă şi mi se pare corect la o creştere a curentului USR-ist, curentul, nu USR.

După părerea mea, ce nu am luat în calcul şi ce nu iau în calcul toţi cei care susţin că moţiunea nu o să treacă şi eu spun că o să treacă, este flămânzirea PNL-istă. Imediat ce s-a zvonit că moţiunea ar putea să treacă, acele liste sunt făcute de ei, de la PNL, nu sunt făcute de PSD, pentru că fiecare, dacă aţi observat, e bucuros că e pe o listă din aia”, a explicat jurnalistul.”, a conchis jurnalistul.