News

Ion Cristoiu, ironii pentru Klaus Iohannis: “Mai avea un pic şi era Şeherezada”. Legătura dintre Codruţa Kovesi şi conferinţa preşedintelui

Jurnalistul Ion Cristoiu a dezvăluit că la conferința de presă susținută marți de Klaus Iohannis a observat o mare schimbare în discursul președintelui și crede că totul are legătură cu fosta șefă a DNA, Laura Kovesi.
06.07.2022 | 00:07
Ion Cristoiu ironii pentru Klaus Iohannis Mai avea un pic si era Seherezada Legatura dintre Codruta Kovesi si conferinta presedintelui
Mandatul Laurei Codruța Kovesi la EPPO expiră în 2026, în timp ce Klaus Iohannis va părăsi Palatul Cotroceni în 2024. Foto: presidency.ro, facebook.com/EUProsecutor – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu consideră că președintele României, Klaus Iohannis, va deveni mult mai atent la modul în care comunică, iar asta s-ar întâmpla după ce șeful statului ar fi primit un semnal de la Bruxelles.

Ion Cristoiu anunță marea schimbare a lui Klaus Iohannis

În cadrul unei intervenții la Realitatea Plus, jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că după ce a urmărit conferința de presă are senzația că Iohannis a reacționat ca un om foarte speriat.

ADVERTISEMENT

De când a preluat mandatul eu nu l-am văzut atât de drăgălaș și de pisicit cu presa. A răspuns la toate întrebările mai mult de o oră. Mai avea un pic și era Șeherezada. Dacă mai erau întrebări cred că stătea și 2 ore.

În plus, este pentru prima dată când nu s-a limitat la o întrebare, ba chiar a permis polemici, ceea ce nu-a mai întâmplat. Să ne amintim că până acum conferințele de presă ale președintelui erau arogante, contondente”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu la începutul comentariilor despre conferința de presă susținută de Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Ulterior, acesta s-a referit la un mesaj pe care șeful statului l-ar fi primit de la vârful Uniunii Europene: ”Din punct de vedere istoric, aș spune că această conferință este semnalul că lui Klaus Iohannis i s-a atras atenția.

Teoria reputatului jurnalist duce către mai-marii de la Bruxelles

Și cred că de la Bruxelles, că în România n-are cine să facă asta… Așadar, i s-a atras atenția că s-a declanșat o campanie politico-mediatică, pe culoarul Codruței Kovesi (n.r. – șefa Parchetului European), menită să-i creeze lui imaginea de militarizat, dictatorial, lipsit de transparență, om al sistemului.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestui semnal, el s-a gândit să joace teatru pentru că de fapt, el nu a răspuns la nimic. A fost amabil, a arătat că știe să încaseze”, a subliniat Ion Cristoiu.

Altfel, amintim că în cadrul dialogului purtat cu jurnaliștii la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a subliniat că este tentat să preia funcția de secretar general al NATO de la Jens Stoltenberg.

ADVERTISEMENT

”Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face o declarație publică”, a declarat șeful statului, al cărui mandat expiră în 2024, anul alegerilor prezidențiale.

 

ADVERTISEMENT