News

Ion Cristoiu: Merită un dezastru național numai şi numai pentru ca Klaus Iohannis să aibă “Parlamentul meu”?

11.11.2020 | 09:20
Ion Cristoiu Merita un dezastru national numai si numai pentru ca Klaus Iohannis sa aiba Parlamentul meu
ADVERTISEMENT

Ambiția lui Klaus Iohannis de a organiza alegerile parlamentare pe 6 decembrie, în ciuda pandemiei accentuate de COVID-19, îl face pe Ion Cristoiu să se întrebe dacă merită tot acest sacrificiu național pentru ca șeful statului să aibă ”Parlamentul meu”.

În opinia jurnalistului, o explicaţie a acestui plan al lui Klaus Iohannis de a ţine cu orice preţ alegeri parlamentare la 6 decembrie pentru a avea un Parlament majoritar PNL, stă în teroarea declanşată de Binomul SRI- DNA în 2015, Anul Cătuşelor, imediat după ce şeful statului şi-a preluat primul mandat la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Cristoiu a ajuns la această concluzie după ce l-a ascultat pe șeful statului la conferința de presă organizată marți, 10 noiembrie, la Palatul Cotroceni.

Ion Cristoiu explică de ce Klaus Iohannis țintește să aibă “Parlamentul meu”

Publicistul a urmărit cu atenție răspunsul pe care Klaus Iohannis l-a dat la întrebarea ”De ce organizează alegeri în contextul crizei grave de coronavirus, de vreme ce în primăvară afirmase că nu este de acord cu scrutinul local atâta timp cât pandemia există”.

ADVERTISEMENT

În explicațiile menținerii alegerilor pe 6 decembrie, Iohannis a spus că ”Nu putem să ne imaginăm să stăm în acest blocaj politic provocat de PSD fără să facem alegeri şi fără să ştim cum va arăta anul viitor. Şi din toate aceste motive, noi suntem acum în situaţia să organizăm alegeri parlamentare la termen, fiindcă este singura soluţie prin care românilor li se poate permite o continuare a demersurilor democratice aşteptate.

Este singura modalitate prin care românii, în definitiv, îşi pot alege acum un nou Parlament care să ducă lucrurile mai departe, care să permită construirea unui Guvern puternic în jurul Partidului Naţional Liberal, împreună cu alte partide democratice, o nouă majoritate care vine şi votează măsurile mult aşteptate de români şi permit ieşirea României şi din criza sanitară şi din criza politică.”

ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu ”traduce” acest răspuns și spune că ”Klaus Iohannis răspunde că desfăşurarea acestor alegeri la termen e singura modalitate prin care alături de Guvernul Meu va avea şi un Parlament al Meu.”, conform Mediafax.

Cristoiu: Organizarea alegerilor acum, singura posibilitate ca PNL să aibă majoritate parlamentară

Jurnalistul mai consideră că păstrarea datei alegerilor pe 6 decembrie înseamnă ”singura posibilitate ca Guvernul PNL să aibă o majoritate în Parlament”.

ADVERTISEMENT

Apoi, Cristoiu se întreabă: ”Dincolo de suspecta certitudine că PNL va câștiga alegerile în orice condiţii (Cine i-a garantat-o? Sistemul instituţiilor de forţă?) rămâne întrebarea: Merită să moară atâția oameni numai şi numai pentru ca Klaus Iohannis să aibă şi Parlamentul Meu?.

Răspunsul trimite la un alt moment în care de dragul unei ambiţii a lui Klaus Iohannis s-a produs un veritabil dezastru naţional. E vorba de sinistrul an 2015.

Klaus Iohannis a considerat atunci că merită Teroarea cătuşelor pentru ca el să aibă Guvernul Meu. Acum consideră că merită să moară oameni pentru ca el să aibă şi Parlamentul Meu”.

ADVERTISEMENT