Ion Cristoiu, nelămuriri după crimele de la Caracal! „Ancheta poate fi în pericol. DIICOT evită să iasă din curtea aia”

Alexandru Năstase   
în HotNews
23/08/2019, 14:38
Ion Cristoiu, nelămuriri după crimele de la Caracal! „Ancheta poate fi în pericol. DIICOT evită să iasă din curtea aia” GALERIE FOTO
Ion Cristoiu a ridicat mai multe semne de întrebare legate de cazul de la Caracal. Sursa foto - facebook

Ion Cristoiu are mai multe nelămuriri după crimele de la Caracal! Jurnalistul nu își poate explica de ce anchetatorii fac cercetări strict în curtea lui Gheorghe Dincă. „Ancheta poate fi în pericol din cauza erorilor dacă plecăm de la presupunerea că tot ceea ce se întâmplă în materie de anchetă este să se găsească probe pentru o sentință corectă, nu pentru o înfundare a lui Dincă.

Ion Cristoiu, nelămuriri după crimele de la Caracal!

Noi știm din experiența parchetului românesc că au fost trimiși în judecată cetățeni acuzați cu mult mai puține probe. Enigma acestor zile este de ce nu închid ei odată. De trei săptămâni, 217 oameni cu salarii uriașe, se concentrează pe înfundarea, adică probarea unui om care a făcut, să zicem, două crime. Cu toată stima pentru victima, ați mai văzut vreodată în România o asemenea rigoare a procurorilor?

Că nu putem să-l trimitem în judecată până nu avem o mie de dovezi. Deci marea întrebare este ce i-a apucat pe ei. DIICOT este o structură pentru crimă organizată și terorism. Au trecut trei săptămâni și ei evită să iasă din curtea aia. Nu poți să nu iei și alte piste în considerare”, a spus Ion Cristoiu pentru Antena 3. Jurnalistul a ridicat și un semn de întrebare.

Ion Cristoiu, nelămuriri după crimele de la Caracal! Curtea lui Dincă
Polițiștii caută încă probe în curtea lui Gheorghe Dincă. Sursa foto – facebook

Ce nu înțelege Ion Cristoiu

„Răspunsul îl dă studierea documentelor la ce s-a întâmplat în noaptea de 25-26 iulie. Există un moment pe care raportul nu-l consemnează. El e consemnat în raportul lui Cumpănașu și în ce a scris pe WhatsApp procurorul Popescu pe 26 seara. Se spune că la sediul poliției erau Ovidiu Popescu, Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova, mai era de la Parchetul Olt și era conducerea Poliției.

Avem deja niște șefi. La ora 2 se stabilește ca fata e în casa lui Dincă. E trimisă o patrulă la casa lui, lucru pe care raportul MAI nu-l menționează. Patrula se întoarce și se spune în raportul lui Cumpănașu și a zis că patrula s-a întors și că din verificări rezultă că nu există nicio activitate infracțională în casă. Aceeași mențiune e și la Ovidiu Popescu. Și au decis să intre numai dimineața. Au fost anchetați acești polițiști care au fost acolo? Patrula”, a mai spus Cristoiu.

Închide ×