News

Ion Cristoiu numește alegerile parlamentare drept un referendum: ”Iohannis va deveni primul președinte monarh absolut”

24.11.2020 | 11:18
Ion Cristoiu numeste alegerile parlamentare drept un referendum Iohannis va deveni primul presedinte monarh absolut
ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu anticipează alegerile parlamentare din 6 decembrie drept un prilej pentru Klaus Iohannis de a-și consolida autoritatea în statul român. Publicistul numește scrutinul de luna viitoare drept ”un referendum prin care Iohannis va deveni primul președinte monarh absolut din Istoria Lumii”.

În opinia cunoscutului om de presă, majoritatea care se va crea în Parlament după alegerile din 6 decembrie e văzută de șeful statului drept ”o orchestră aflată sub bagheta sa de dirijor, cu ajutorul căreia se gândește să schimbe prin lege componența unor instituții ale Statului de drept”.

ADVERTISEMENT

Cristoiu recunoaște că a văzut mulți politicieni cu intenții de dominație în statul român, însă pe Klaus Iohannis îl consideră un președinte care se crede un ”Făuritor al unei Noi Ere” pentru România.

Ion Cristoiu, despre alegerile din 6 decembrie: ”Referendum la care Iohannis va deveni primul președinte monarh absolut”

Duminică, 6 decembrie, România va organiza al doilea scrutin electoral din timpul pandemiei de COVID-19, este vorba de alegerile pentru un nou Parlament.

ADVERTISEMENT

Ziaristul Ion Cristoiu vede cu alți ochi aceste alegeri și le pune în perspectiva șefului statului. Acesta spune că, pentru Klaus Iohannis, ”alegerile din 6 decembrie 2020 vor rămâne în destinul Patriei de importanța crucială a lui 24 ianuarie 1859, a lui 1 decembrie 1918, a lui 23 august 1944 și mai ales a lui 22 decembrie 1989.

Asta deoarece, în viziunea lui Klaus Iohannis, expusă în seria de conferințe de presă de la Cotroceni, România va fi alta după 6 decembrie 2020”.

ADVERTISEMENT

Publicistul nici măcar nu numește scrutinul de pe 6 decembrie drept ”alegeri parlamentare”, ci un referendum în urma căruia Iohannis va deveni și mai puternic în statul român.

”Majoritatea parlamentară de după 6 decembrie 2020 e văzută de Klaus Iohannis ca o orchestră aflată sub bagheta sa de dirijor.

ADVERTISEMENT

Cu această majoritate parlamentară, el se gîndește să schimbe prin lege componența unor instituții ale Statului de drept astfel încît acestea să fie conduse nu de oameni, ci de roțile dințate ale unei mașinării puse în mișcare prin apăsarea unui buton de la Cotroceni.

Eu însă care am întîlnit multe personaje providențiale în Istoria Patriei, mulți politicieni care au văzut în România o mîzgă în care își vor lăsa ei urma bocancului, tare mă tem că Klaus Iohannis chiar așa se crede. Ca un Făuritor al unei Ere Noi.

Ce reclamă pentru asta? Un Parlamentul Meu. Alegerile din 6 decembrie 2020 nu vor fi alegeri parlamentare. Vor soi de referendum prin care Klaus Iohannis va deveni primul președinte monah absolut din Istoria Lumii.”, scrie Cristoiu pe blogul său.

Cristoiu: ”Iohannis lucrează la mai multe Reforme”

În aceeași postare de pe blog, Ion Cristoiu consideră că șeful statului urmărește o serie de Reforme alături de ”Miniștri Mei”, iar aici îi aduce în discuție pe Cătălin Predoiu de la Justiție, Marcel Vela de la MAI și Nelu Tătaru de la Sănătate.

Cu ajutorul membrilor Guvernului, Iohannis ar ținti o serie de ”Reforme”, însă nu acele reforma clasice, mai spune publicistul.

”Alegerile parlamentare de anul acesta sunt extrase de Klaus Iohannis din seria confruntărilor între partide, ba chiar și din cea a alternanței la Putere, pentru a fi plasate în seria marilor evenimente care au marcat Istoria României. E o nouă eră în retorica politicienilor din istoria modernă a României.

La o Eră nouă se gîndește Klaus Iohannis ca deschizându-se după 6 decembrie 2020, deși n-o spune (încă n-o spune deschis). Această Eră nouă va fi una a Marilor Reforme în toate domeniile: de la cel al Siguranței naționale pînă la cel de Sănătate.

Ca să nu credem că e vorba doar de o visare cu ochii deschiși, Klaus Iohannis ne-a mărturisit în mai multe rînduri că în multe domenii miniștrii Guvernului Orban care sînt, evident, Miniștrii Mei, lucrează de zor la diferite Reforme. Cătălin Predoiu, la Reforma în domeniul Justiției. Nelu Tătaru la cea în domeniul Sănătății, Marcel Vela, la cea din domeniul Poliției.

Se înțelege deci – nu mai e nevoie de nicio precizare – că Miniștrii Mei lucrează la Reforme sub conducerea lui Klaus Iohannis. Evident, România are nevoie de reforme în multe domenii. Nu la aceste reforme cu m mic se referă Klaus Iohannis în discursurile sale, ci la Reformele cu m mare. Și ele, aceste Reforme, vor deschide o Eră Nouă în Istoria Patriei”, mai scrie jurnalistul.

ADVERTISEMENT