News

Ion Cristoiu o face praf pe noul ministru al Justiției, Ana Birchall: „E ministrul coaliției SRI-SIE, are ea o misiune”

30.06.2019 | 13:34
Ion Cristoiu o face praf pe noul ministru al Justitiei Ana Birchall E ministrul coalitiei SRISIE are ea o misiune

Cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu a făcut un top cinci al celor mai importanți oameni politici din ultima săptămână, în cadrul editorialului său de pe Mediafax. Poate cea mai interesantă caracterizare pe care a făcut-o Cristoiu se referă la actualul ministru al Justiției, Ana Birchall, cea pe care a numit-o ministru al „SRI-SIE”. De asemenea, Cristoiu mai cere și demisia lui Ludovic Orban și o laudă pe Viorica Dăncilă, cea care a supraviețuit moțiunii de cenzură și pe care o numește „cel mai convenabil baron local PSD”.

Ion Cristoiu o critică dur pe Ana Birchall

Ion Cristoiu a enumerat trei motive pentru care a criticat-o pe noul ministru al Justiție, Ana Birchall, cea care a preluat mandatul interimar după plecarea lui Tudorel Toader și a devenit de curând ministru cu drepturi depline:

„Pe locul cinci este doamna Ana Birchall şi din faptul că eu nu ştiu dacă tot acest tărăboi cu adopţia nu îşi are originea cu o vizită pe care a făcut-o ea mai demult în Statele Unite ale Americii. 2- Observ că divizia presă a binomului nu o critică, deşi este ministrul Justiţiei şi 3 – încep să cred că ea de fapt nu e ministrul justiţiei în Guvernul Dăncilă, ci în guvernul de coaliţie SRI-SIE, deci comportamentul ei nu are nicio legătură la ora actuală cu programul de guvernare. Nu este exclus să fie rezultatul unei înţelegeri cu Viorica Dăncilă, adică o pui pe Birchall acolo că are ea o misiune”, a susţinut Ion Cristoiu, în rubrica sa.

Noul ministru al Justiției, Ana Birchall, a fost criticată dur de Ion Cristoiu *foto: hepta.ro
Noul ministru al Justiției, Ana Birchall, a fost criticată dur de Ion Cristoiu *foto: hepta.ro

Ion Cristoiu, nemilos cu Ludovic Orban, o laudă pe Viorica Dăncilă

De asemenea, în topul 5 al lui Ion Cristoiu mai apar Șerban Nicolae, Rareș Bogdan, Ludovic Orban și Viorica Dăncilă. Pe Nicolae îl critică pentru faptul că senatorul candidează la funcții pe care nu are cum să le câștige, în timp ce de Rareș Bogdan râde pentru că a fost mazilit din PNL. De asemenea, Cristoiu îi cere demisia lui Ludovic Orban, pentru faptul că partidul său a pierdut moțiunea de cenzură.

Singura persoană politică pe care o laudă Ion Cristoiu este premierul și președintele PSD, Viorica Dăncilă: „Hai să luăm câteva din marile avantaje, în primul rând că a supravieţuit la moţiunea de cenzură, e premier în exerciţiu are manetele şi nu numai şi pungile de bomboane împarte în dreapta şi în stânga, merge acum la Bruxelles de unde va veni cu vro binecuvântare de la Uniunea Europeană şi în plus după părerea mea este preşedintele PSD este cel mai convenabil baron local”, a scris Cristoiu, despre liderul Executivului.