News

Ion Cristoiu, despre protestul de pe 10 august: „Singurul lucru primejdios este pentru Iohannis”

06.08.2019 | 18:14
Ion Cristoiu despre protestul de pe 10 august Singurul lucru primejdios este pentru Iohannis

Românii din diaspora și nu numai se pregătesc de un nou protest pe 10 august, la un an după mitingul diasporei care a fost întrerupt violent de către jandarmerie. Atunci sute de oameni au fost rănite de intervenția brutală a forțelor de ordine. Situația politică s-a schimbat însă față de anul trecut, iar analistul politic Ion Cristoiu este de părere că guvernul nu este în pericol să cadă. Mai degrabă, probleme ar putea să aibă președintele Klaus Iohannis, susține „maestrul”.

Ion Cristoiu, despre protestul din 10 august: „E un mare interes să nu cadă guvernul”

Ion Cristoiu neagă ipoteza potrivit căreia ar putea să cadă guvernul după protestele de pe 10 august. „Deocamdată noi teoretic avem o demonstrație pașnică. Ca și cel de anul trecut, avem o ciudățenie. Un an de zile au fost proteste. Deja e o pregătire… unii au informații că va fi ceva ieșit din comun. Eu spun de pe 26 mai că o asemenea mobilizare nu poate fi împotriva PSD. PSD e un partid care supraviețuiește la putere, în ciuda a ce zic unii, că trebuie să plece. Din punctul acesta de vedere, ce se poate întâmpla? Să cadă Guvernul? E un mare interes să nu cadă.”

Mai mult, analistul susține că mai multe probleme s-ar putea să aibă președintele Klaus Iohannis, asta desi sondajele de opinie îi dau un avantaj important acestuia în cursa pentru Cotroceni: „După părerea mea, singurul lucru primejdios pentru Iohannis e ca la un moment dat un grup de acolo să strige „jos, Iohannis”, a spus Cristoiu, la Antena 3.

Ion Cristoiu a vorbit despre protestul de la 10 august
Ion Cristoiu a vorbit despre protestul de la 10 august *foto: captura antena 3

Cine vine la protestele din 10 august

Deocamdată nu există informații potrivit cărora mitingul din 10 august ar fi unul problematic. Mai mult, pianistul Davide Martello, cel care a făcut înconjurul lumii deoarece cânta la pian în zonele de conflict, a anunțat că va cânta și în Piața Victoriei:

„Îmi pare rău că trebuie să-mi anulez toate concertele viitoare din Germania. Va avea loc un protest de amploare pe 10 august, în Bucureşti, împotriva corupţiei din România. Anul trecut, la o altă asemenea demonstraţie paşnică, jandarmii au folosit gaze lacrimogene împotriva cetăţenilor. Vreau să-i ajut de data asta, aşa că toţi protestatarii se vor putea ascunde după pianul meu, în cazul în care oamenii legii vor folosi din nou gaze lacrimogene“, a spus Davide Martello, pe facebook.