News

Ion Cristoiu, scenariu de coşmar pentru Ludovic Orban. Cum ar vrea Iohannis să-l schimbe cu ajutorul PSD

09.07.2020 | 17:56
Ion Cristoiu scenariu de cosmar pentru Ludovic Orban Cum ar vrea Iohannis sal schimbe cu ajutorul PSD
ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu, unul dintre cei mai cunoscuți și experimentați jurnaliști din România, anticipează un scenariu de coşmar pentru Ludovic Orban, premierul aflat încă în funcție.

Omul cu zeci de ani de presă în spate consideră că zilele lui Orban la Palatul Victoria sunt numărate, iar Klaus Iohannis ar lucra deja la un plan de înlocuire al șefului PNL din vârful Executivului.

ADVERTISEMENT

Cristoiu spune că șeful statului se gândește la un plan diabolic de schimbare al actualului premier, iar la acest lucru va contribui cel mai mare dușman al Cotroceniului: PSD!

Ion Cristoiu, scenariu despre cum ar vrea Iohannis să-l schimbe pe Orban cu ajutorul PSD

Ziaristul Ion Cristoiu este de părere că atmosfera din ultimele zile, una extrem de încordată în contextul dificil al intensificării pandemiei de COVID-19, a fost construită pentru a crea cadrul unei schimbări de strategie a președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Potrivit jurnalistului, șeful statului ar urmări să-l sprijine pe liderul PSD Marcel Ciolacu în relația cu oponenții din partid, dar și să-l înlăture pe Orban de la conducerea Guvernului.

”S-a creat această atmosferă şi pentru a-l ajuta pe Ciolacu, care are mari probleme. Ăia din PSD îl înjură, grupările spun ‘Iohannis te înjură în fiecare zi şi tu nimic’. Vine congresul. Şi Ciolacu zice ‘băi, pesedişti, aţi văzut, nu pot să-l mai înjur că omul e de treabă, ne cere concordie‘, a susţinut jurnalistul pe blogul său.

ADVERTISEMENT

Cristoiu: ”Iohannis pregătește terenul pentru debarcarea lui Orban”

În opinia lui Ion Cristoiu, prin ieșirea publică de joi, preşedintele Iohannis pregăteşte terenul pentru schimarea lui Ludovic Orban din fruntea Guvernului, iar un moment propice în acest sens ar fi moțiunea de cenzură anunțată de PSD după încetarea stării de alertă.

”Cred că îşi pregăteşte terenul să-i dea una în bot lui Ludovic Orban. Deja postura lui e de desprindere de Guvern. Când eşti deasupra, poţi să zici , că el e cu pusul în pahare”, a mai scris ziaristul.

ADVERTISEMENT

După aceste mișcări ale Șefului statului, câștigători vor ieși două personaje: Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu. De pierdut va avea Ludovic Orban.

În concluzie, Ion Cristoiu spune că din această mişcare strategică va avea de câştigat în primul rând Klaus Iohannis, apoi Marcel Ciolacu, dar va avea de pierdut premierul Ludovic Orban.

“Avem de-a face cu o mișcare strategică a Preşedinţiei, cred că o va păstra, deja am văzut la divizia presă că e bine. Zic şi eu. E foarte bine, aşa trebuie să fie preşedintele, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să explic.

Toate aceste schimbări, isterii din ultimul timp au ca explicaţii ca el să tăşnească ca un preşedinte al tuturor românilor. Şi atunci poate să-l schimbe pe Ludovic Orban, dl Ciolacu, care are acum congresul, poate să spună că, să treacă legea privind izolarea şi carantina că preşedintele a zis să fim umăr la umăr şi în acelaşi timp să crească în sondaje.

A mirosit atmosfera populară, urcă pe ea, creşte şi au rămas toţi slujbaşii ăia care nu ştiu încă. Ludovic s-a prins, dar e prea târziu”, a concluzionat publicistul.

ADVERTISEMENT