News

Ion Cristoiu: „Tataie de la Cotroceni i-a convocat pe liderii Coaliției ca să le dea cîteva la fund”

27.01.2021 | 11:57
Ion Cristoiu Tataie de la Cotroceni ia convocat pe liderii Coalitiei ca sa le dea citeva la fund
ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu a făcut o serie de comentarii cu privire la întâlnirea avută ieri de președintele Klaus Iohannis și liderii Coaliției de Guvernare. El susține că se pot trage concluzii cu privire la discuțiile avute, în lipsa transmiterii unor mesaje oficiale.

Analistul a reamintit de întâlnirea liderilor politici și a menționat că se cerea adăugată în agenda zilei de 26 ianuarie, iar informațiile transmise printr-un comunicat. În lispa acestuia, jurnalistul speculează posibilitatea unei mustrări aplicate de șeful statului liderilor Guvernului.

ADVERTISEMENT

Ion Cristoiu critică implicarea lui Klaus Iohannis și menținerea discuțiilor private, pe care le atribuie „dictaturilor secretomane”. El consideră că liderul de la Cotroceni a încălcat Constituția și nu dovedește că este președintele tuturor românilor.

Ion Cristoiu: „Tataie de la Cotroceni i-a convocat pe liderii Coaliției ca să le dea cîteva la fund”

„Klaus Iohannis s-a întîlnit marți, 26 ianuarie 2021, la Vila Lac, cu liderii Coaliției de Guvernare pentru a media disputele dintre cele trei guverne – al PNL, al USRPLUS și al UDMR –, privind alcătuirea Bugetului. Întîlnirea se înscrie în spațiul evenimentelor oficiale. Klaus Iohannis nu s-a întîlnit cu bărbierii prezidențiali pentru a se hotărî dacă să-și lase sau nu cioc”, își începe Critoiu pledoaria.

ADVERTISEMENT

În ziua de marți, 26 ianuarie, au apărut informații în presă cu privire la o întânire între liderii partidelor politice aflate la guvernare și președintele țării. Conform acestora, subiectul ședinței ar fi fost bugetul pe anul 2021, care ar întârzia câteva zile, dar și anumite neînțelegeri între componenții Coaliției.

Controversatul jurnalist aduce un aport speculațiilor și ironizează reuniunea din ziua precedentă. Spune că „se știe că acolo unde nu se comunică, înfloresc zvonurile date drept informații sigure și bănuielile date drept adevăruri absolute”, dar continuă afirmând că „tataie de la Cotroceni i-a convocat pe certăreți la Vila Lac pentru a-i împăca” sau „i-a convocat le liderii Coaliței de Guvernare ca să le dea cîteva la fund”.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul nu ezită să-l acuze pe șeful statului pentru încălcarea Constituției și spune că se poziționează ca fiind președintele românilor care votează cu partidele de centru dreapta: „Klaus Iohannis nu mai e demult președintele tuturor românilor. Printr-o încălcare gravă a Constituției, el s-a poziționat, încă din campania pentru alegeri, drept președintele a unei părți a românilor doar. A românilor care votează cu forțele de Centru Dreapta”.

„Mai multe întîlniri petrecute după alegeri au adâncit în opinia publică imaginea de Tataie al Dreptei. Până acum Klaus Iohannis s-a întâlnit pe rând sau cu toate deodată de patru ori. Întâlnirea de la Vila Lac e cea de a cincea”, susține publicistul.

ADVERTISEMENT

Cristoiu încheie recunoscând că nu știe despre ce vorbește: „indiferent de ce a făcut la întâlnire, Klaus Iohannis s-a manifestat din nou, în conflict cu Constituția, drept Tataie al Coaliției de Guvernare”. Mesajul este ditribuit pe blogul personal.

ADVERTISEMENT