Ion Cristoiu vede o schimbare a polilor de putere în PSD! „Dăncilă nu trebuie subestimată”

Alexandru Năstase   
în HotNews
17/07/2019, 11:08
Ion Cristoiu vede o schimbare a polilor de putere în PSD! „Dăncilă nu trebuie subestimată” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă a devenit lider al PSD-ului după ultimul Congres. Sursa foto - facebook

Jurnalistul Ion Cristoiu vede o schimbare a polilor de putere în PSD după ce Carmen Dan și Teodor Meleșcanu au fost remaniați! Acesta a precizat că Viorica Dăncilă a devenit un important lider politic și că premierul nu mai trebuie subestimat. „Cele două evenimente din 26 mai, arestarea lui Dragnea și scorul acela catastrofal, cel puțin ca imagine a PSD, au scos din ecuație principalul instrument de bătălie cu PSD din 1990, și anume ura față de un mastodont, ostilitatea.

Ion Cristoiu vede o schimbare a polilor de putere în PSD!

Mișcările din stradă mai mult sau mai puțin organizate exprimau această antipatie totală, iar noua conducere de după Dragnea încearcă să elimine ura. Au fost scoși din joc doi miniștri care asigurau o permanentă polemică”, a declarat jurnalistul care a plusat fără să ezite. „Eu mă așteptam ca Viorica Dăncilă să devină un interesant om politic. Nu trebuie subestimată”, a mai spus Cristoiu.

De altfel, Viorica Dăncilă a părut stăpână pe situație încă din momentul în care Liviu Dragnea a fost condamnat. Trei ani și 6 luni trebuie să stea la închisoare fostul lider PSD în urma dosarului angajărilor fictive din Teleorman. De atunci, Dăncilă nu a stat o clipă pe gânduri și i-a executat toți oamenii apropiați fostului președinte. Pe rând și-au pierdut funcțiile cheie în partid Lia Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu sau Șerban Nicolae.

Ion Cristoiu vede o schimbare a polilor de putere în PSD! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă este văzută de Ion Cristoiu drept cel mai important pion al social democraților. Sursa foto – facebook

Cristoiu, acuze dure

Ion Cristoiu a acuzat în termeni duri în urmă cu doar câteva zile și arestarea lui Liviu Dragnea. Jurnalistul a spus că pentru condamnarea fostului lider al social democraţilor au lucrat serviciile interne, dar şi cele externe care şi-ar fi dorit acelaşi lucru. „STS este instituție militară. Nu răspund. Ați văzut vreo conferință în care să răspundă? Să răspundă ăia de la STS: Cristoiu bate câmpii. Tot ce facem acum, tot ce spune opinia publică, toate strategiile partidelor se bazează pe un fals (…) 26 mai a mai avut un efect: a introdus conspirația tăcerii la electoratul PSD.

Eu n-am nimic cu Liviu Dragnea. Eu aș scrie o carte despre operațiunea la care și-au dat mâna forțe greu de imaginat. Demonizarea lui Dragnea, plasarea în jurul lui a unor oameni care l-au intoxicat inclusiv că va fi achitat. Și-au dat mâna lideri PSD, servicii interne, externe, instituții ale statului. De data asta trebuie să scăpăm de el, să îl luăm cu duba”,  a spus Ion Cristoiu la „Subiectiv”.

 

 

 

Închide ×