News

Ion Cuţelaba, moldoveanul care vrea să facă istorie în UFC! “Hulk” vine din Chişinău, l-a furat arbitrul la ultima luptă şi îi dedică soţiei toate victoriile. Foto

15.06.2020 | 19:28
Ion Cutelaba moldoveanul care vrea sa faca istorie in UFC Hulk vine din Chisinau la furat arbitrul la ultima lupta si ii dedica sotiei toate victoriile Foto
ADVERTISEMENT

Ion Cuţelaba a început să impresioneze în UFC şi se pregăteşte de marea luptă cu Magomed Ankalaev, revanşă după înfrângerea controversată suferită de sportivul moldovean în februarie. Poreclit “The Hulk”, luptătorul de 26 de ani se pregăteşte din greu în Chişinău, oraşul natal, pentru bătălia din Las Vegas.

UFC Fight Night 169 nu îi aduce prea multe amintiri plăcute lui Ion Cuţelaba. În gala organizată pe 29 februarie 2020, moldoveanul era învins prin TKO de Magomed Ankalaev, după ce arbitrul a oprit lupta surprinzător. Decizia a fost intens contestată, fanii numind momentul ca fiind cel mai controversat din istorie.

ADVERTISEMENT

Revanşa a fost programată pentru 18 aprilie 2020, însă pandemia de coronavirus a blocat duelul. În weekend, oficialii UFC au anunţat că lupta Ion Cuţelaba – Magomed Ankalaev va avea loc în gala UFC 252, programată pe 15 august 2020 în Las Vegas.

Drumul lui Ion Cuţelaba de la Chişinău la UFC

Născut pe 14 decembrie 1993, la Chişinău, Ion Cuţelaba a început să practice luptele greco-romane în adolescenţă, însă a devenit rapid atras de sambo şi judo. Luptătorul a fost campion naţional la ambele sporturi, iar în 2012, la 18 ani, a reprezentat Moldova la Campionatul European de sambo, unde a câştigat medalia de aur la categoria 90 de kilograme.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, Ion Cuţeleba începea să-şi clădească un nume în arte marţiale mixte, iar timp de patru luni a participat la diferite gale din Europa de Est. Înainte să intre în UFC, “Hulk” avea un palmares de 11 victorii şi 1 înfrângere.

 

Cum şi-a primit porecla de “Hulk”

La scurt timp după ce a făcut trecerea spre UFC, Ion Cuţelaba i-a şocat pe americani. La conferinţa de presă premergătoare luptei cu Jared Cannonier, luptătorul din Chişinău a venit vopsit în verde şi l-a copiat pe Hulk, celebrul personaj de benzi desenate şi filme de acţiune. Cu toate acestea, Cuţelaba a pierdut lupta prin decizie unanimă, dar şi-a câştigat porecla de “Hulk”.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, Ion Cuţelaba are 4 victorii şi 4 înfrângeri în UFC şi a câştigat aproximativ 900.000 de dolari din luptele în această promoţie. Presa din America susţine că pentru revanşa cu Magomed Ankalaev, bursa moldoveanului va fi în jurul sumei de 30.000 de dolari.

 

View this post on Instagram

 

Astfel ma motivează @ioncutelaba ? Dati tag celui care va motivează și pe voi!?? #phuket #cutelabateam #training

A post shared by Olga (@cutelaba) on

După fiecare victorie, Ion Cuţelaba dedică succesul soţiei şi fiicei, dar nu uită niciodată de unde a plecat. “Pe 30 iulie este ziua fetiţei mele. La mulţi ani, Amelia! Te iubesc, puiuţul meu! Soţia mea, te iubesc! Dedic această luptă ţie şi Republicii Moldova”, spunea Ion Cuţelaba după victoria în faţa lui Gadzhimurad Antigulov.

ADVERTISEMENT

Pe finalul anului 2017, Ion Cuţelaba a fost suspendat pentru şase luni după ce a folosit ozonoterapia pentru tratarea unei inflamaţii. Revenirea în UFC s-a produs exact la lupta cu Gadzhimurad Antigulov, pe care l-a învins prin TKO.

ADVERTISEMENT