ADVERTISEMENT
Sport

Ion Dichiseanu a fost mare fan Rapid! Uriașul actor, povești de colecție cu giuleștenii

Marele actor Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani, iar Rapid își plânge unul dintre fanii vedetă.
Autor: Traian Terzian | 20.05.2021 | 17:59
Ion Dichiseanu a fost mare fan Rapid! Uriașul actor, povești de colecție cu giuleștenii
Marele actor Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani, iar Rapid își plânge unul dintre fanii vedetă

Decesul s-a produs la mai bine de trei luni de când era internat în Spitalul Floreasca din Capitală în urma unor probleme de sănătate cauzate de o investigaţie ”făcută greşit” la o clinică privată.

ADVERTISEMENT

Simona Florescu, fosta soție a actorului, a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că acesta a încetat din viață în brațele fiicei sale, Ioana, care a ținut să-i fie aproape până în ultima clipă.

Rapid îl plânge pe Ion Dichiseanu, un fan de declarat al vișiniilor

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro la începutul anului trecut, marele maestru Ion Dichiseanu a spus cum a ajuns să fie un fan declarat la Rapidului și a povestit câteva întâmplări fabuloase cu foste legende ale Giuleștiului.

”De unde a venit pasiunea mea pentru giuleșteni? Țin minte că asta mă întreba, ani și ani de zile, regretatul Cristi Țopescu… Străbunicul meu a fost ceferist, la fel și bunicul, dar și tata.

ADVERTISEMENT

Eu m-am născut la pavilioanele CFR-ului de la Adjud. Mi-am petrecut copilăria cu mingea de fotbal printre liniile de cale ferată! Încă de mic am sânge de rapidist”, declara atunci actorul.

Poveste fabuloasă cu Stela Popescu în deplasare cu Rapidul

Ion Dichiseanu își amintea că nu rata niciodată meciurile Rapidului, indiferent că acestea se disputau în Giulești sau în deplasare: ”Ne suiam în tren și mergeam cu echipa. Era trenul plin de actori, de cântăreți, de regizori, lumea bună. Toți erau rapidiști. Eram înnebuniți după băieți.

Ne țineam după Rică Răducanu, după Culae Lupescu sau Dan Coe. Făceam deplasările cu ei, la cușete. Ce povești frumoase, ce amintiri! A mers și săraca Stela Popescu cu noi într-o deplasare, când m-a confundat unul cu nea Mircea Lucescu. De s-a speriat biata Stela”.

ADVERTISEMENT

Cum a trăit maestrul meciurile Rapidului din ligile inferioare

Fostul mare actor a mai povestit la acea vreme că a rămas alături de echipa favorită chiar și atunci când a ajuns și în ligile inferioare: ”Drăgălașilor, eram pe vremuri în Mexic. Eram cu trupa de teatru și țin minte că am fugit de la repetiții. M-am dus glonț la ambasada din Ciudad de Mexico să întreb ce-a făcut Rapid. Am mai făcut așa și prin Roma sau Paris.

Mă duceam și îi puneam pe cei de la ambasadă să sune acasă, să văd ce-a făcut echipa. Eu am sânge vișiniu! Nu are cum să mă schimbe cineva. Chiar și atunci când am ajuns în Liga a 5-a am fost cel mai mare rapidist!

ADVERTISEMENT

Am suferit mult, n-am putut să dorm și am băgat și niște pahare de whisky de supărare… Parcă eram un pacient în stare gravă tăiat, căruia îi curgea sângele și nu mai apărea salvarea! Așa suntem noi, rapidiștii, și am supraviețuit!”

De ce a ales să țină cu Atletico Madrid

Maestrul Ion Dichiseanu a dezvăluit anul trecut că din fotbalul internațional îi place Atletico Madrid, deoarece este înnebunit de cum trăiește antrenorul Diego Simeone toate meciurile.

ADVERTISEMENT

”Ăsta e un punct sensibil! Fotbalul pentru mine e totul. Mă uit și la alte meciuri la televizor și îmi plac echipele mari: Juventus, Liverpool, Atletico Madrid. Eu țin cu Atletico! Ce meciuri fabuloase face Simeone ăla! Parcă e un nebun!

Un nebun frumos care se agită să meargă echipa bine. Face ca toate alea pe margine, dar știe să-i impulsioneze pe jucători. De Liverpool îmi place că acolo joacă fiara egipteană Salah. Ăsta e fotbalist mare, mare de tot”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!