Life

Ion Dichiseanu ar fi împlinit 89 de ani. De ce era supărat pe Dumnezeu. Ioana, fata actorului: „Tata a trecut prin foarte multe”

Ion Dichiseanu ar fi împlinit vârsta de 89 de ani joi, 20 octombrie 2022. Fiica acestuia, Ioana, a făcut câteva destăinuiri despre regretatul actor.
19.10.2022 | 18:05
Ion Dichiseanu ar fi implinit 89 de ani De ce era suparat pe Dumnezeu Ioana fata actorului Tata a trecut prin foarte multe
Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933. Artistul ar fi făcut 89 de ani. Foto: Facebook/ unica.ro
ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu ar fi împlinit vârsta de 89 de ani joi, 20 octombrie 2022. Regretatul artist încă mai avea multe povești de spus, o serie de pilde și de învățături din propriile sale experiențe de viață.

Ion Dichiseanu s-a îndepărtat de Dumnezeu din cauza chinurilor prin care a trecut, însă venirea pe lume a Ioanei l-a apropiat din nou de credință

O parte din întâmplările prin care a trecut omul Ion Dichiseanu se vor regăsi într-o carte la care fiica sa, Ioana, lucrează de ceva timp, ajutată de soțul ei, Adrian.

ADVERTISEMENT

Pentru familia lui Ion Dichiseanu, ziua de 20 octombrie a fost mereu una de sărbătoare, însă de când acesta a trecut la cele veșnice, la această dată nu mai petrece nimeni, însă apropiații își amintesc de el de fiecare dată cu zâmbetul pe buze și cu lacrimi în ochi.

Ioana Dichiseanu ne-a spus în ce stadiu este cartea pe care vrea să o scoată despre trăirile tatălui ei și a dezvăluit, totodată, cum și-a recăpătat acesta încrederea în Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Maestrul Dichiseanu a fost foarte supărat pe Dumnezeu după ce părinții i s-au stins din viață, însă și-a recăpătat credința și nu a mai renunțat niciodată la până în ultima secundă a vieții sale atunci când a venit pe lume minunea sa pe nume Ioana.

Chiar fata îndrăgitului actor ne-a spus că nașterea ei l-a reapropiat pe Ion de Dumnezeu. „Tata a trecut prin foarte multe. A suferit mult când a rămas fără părinți. Când mama a rămas însărcinată s-a schimbat. Și-a recăpătat încrederea în Dumnezeu”, a declarat Ioana Dichiseanu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce se mai știe de cartea pe care Ioana vrea să o scoată pe piață

Când se se referă la „foarte multe”, aceasta face referire la unul din cele mai cumplite episoade din viața maestrului. Conform dezvăluirilor pe care acesta le-a făcut într-o carte autobiografică, a petrecut un an într-un lagăr de concentrare nazist.

Ioana Dichiseanu ne-a spus că în cartea pe care vrea să o lanseze în viitorul apropiat va dori să expună și poezia pe care acesta i-a compus-o în momentul în care a aflat că va deveni tată. Ioana a păstrat acea poezie, una despre care spune că este extrem de emoționantă.

ADVERTISEMENT

„Stadiul este încă de pregătire, e încă în fașă. Nu vreau nici să mă grăbesc doar de dragul de a o bifa. Vreau să iasă o carte frumoasă, și lucrăm deja, împreună cu soțul meu, Adi, la asta.

Nu prea am avut foarte mult timp să mă ocup, dar cu ajutorul lui Dumnezeu vom reuși să o pregătim.

Avea atâtea vești interesante de spus, atâtea experiențe prin care a trecut și merită povestite. Eu i-am zis: de ce nu mai scrii o carte? A preferat să renunțe. Când era în spital mi-a promis că o va scoate, dar nu a mai apucat.

Chiar vreau să menționez în această carte, să scot în evidență omul din spatele reflectoarelor. Toți îl știau ca extraordinar de sociabil, însă nimeni nu a cunoscut celelalte laturi, la fel de frumoase și interesante precum cele pe care le-am cunoscut noi”, a declarat Ioana pentru FANATIK cu privire la volumul pe care vrea să îl scoată.

Actorul a păstrat felicitările pe care Ioana i le făcea drept cadou de ziua lui

Ioana și-a amintit care a fost primul cadou pe care i-l făcea tatei de ziua lui. Primul dar i l-a făcut atunci când era doar o elevă. Mai exact, aceasta îi scria și desena tot felul de felicitări,  iar pe cele mai multe actorul le-a păstrat în biroul său.

„Eu îi scriam fel și fel de felicitări. Chiar am găsit în barul lui câteva dintre ele, el le-a păstrat. M-a emoționat foarte tare”, ne-a mai zis Ioana Dichiseanu.

Ioana a făcut un gest extrem de frumos în memoria tatălui ei, anul acesta. Cântăreața a lansat albumul muzical al tatălui ei „Amintește-ți clipa”, pe 21 mai, la Festivalul de Teatru, Film și Muzică Ion Dichiseanu, care a avut loc la Adjud.

Ion Dichiseanu a jucat într-o serie de filme de succes și a cochetat și cu muzica de-a lungul carierei sale. Actorul a fost iubit pentru producții precum „Toate pânzele sus” (1977), „Cucerirea Angliei” (1980), „Între chin și amin” (2019) și „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (2021), printre altele. Marele lord al teatrului și filmului românesc a murit pe 20 mai 2021 în urma unei pneumonii severe.

 

ADVERTISEMENT