News

Ion Dichiseanu, în stare gravă la spital! Ce a pățit îndrăgitul actor

19.12.2020 | 11:33
Ion Dichiseanu in stare grava la spital Ce a patit indragitul actor
ADVERTISEMENT

Actorul Ion Dichiseanu a ajuns în stare gravă la spital. Îndrăgitul artist a fost luat cu ambulanța și dus de urgență la o unitate medicală. Vorbim despre spitalul Floreasca din Capitală.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, acesta avea saturația de oxigen foarte mică. În momentul în care a fost preluat de ambulanță, aceasta ar fi fost 70, iar medicii i-au administrat oxigen.

ADVERTISEMENT

Sursa anterior citată spune că la spital, starea actorului s-a agravat brusc. Mai mult de atât, doctorii ar fi fost nevoiți să îl intubeze.

Ion Dichiseanu, în stare gravă la spital după ce s-a infectat cu COVID-19

Ion Dichiseanu ar fi infectat cu Sars-Cov-2. Actorul în vârstă de 87 de ani, ar avea mai multe probleme de sănătate, inclusiv afecțiuni cardiace.

ADVERTISEMENT

Artistul este născut pe 20 octombrie 1933, în Adjud. A devenit un cunoscut actor de film, radio, scenă, televiziune și voce și scriitor român. A absolvit IATC, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de către nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoția la Teatrul din Botoșani.

ADVERTISEMENT

Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul “Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal. Totodată, în anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

ADVERTISEMENT