Life

Ion Dolănescu ar fi împlinit 76 de ani! Dezvăluiri făcute de Ionuț Dolănescu: ”Îi datorez absolut totul. Mi-a fost și mamă, și tată”

Ion Dolănescu ar fi împlinit, astăzi, pe 25 ianuarie, 76 de ani, iar Ionuț Dolănescu, fiul său, a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, cele mai de preț amintiri pe care le are cu regretatul artist.
25.01.2022 | 13:24
Ion Dolanescu ar fi implinit 76 de ani Dezvaluiri facute de Ionut Dolanescu Ii datorez absolut totul Mia fost si mama si tata
Ionuț Dolănescu a depănat amintiri despre tatăl său, Ion Dolănescu, care astăzi ar fi împlinit 76 de ani Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ionuț Dolănescu a vorbit despre durerea care îl încearcă în această zi, o zi încărcată de semnificații și de afectivitate. Ion Dolănescu ar fi împlinit 76 de ani, pe 25 ianuarie, și, acum, dacă ar mai fi fost în viață, în casa în care locuia ar fi fost o aglomerație fără seamăn, zeci de oameni înghesuindu-se să îi facă urări regretatului artist.

Acum însă, ne-a mărturisit Ionuț Dolănescu, această zi este una în care, alături de câțiva prieteni apropiați, mai pot doar depăna amintiri pline de dor despre marele artist care a marcat muzica populară românească. ”Astăzi, de ziua lui, mi-e greu. Nu este o zi prea fericită pentru mine.

ADVERTISEMENT

Voi merge cu câțiva fini și cu părintele și duhovnicul tatei, Cărămizaru, la mormânt, vom aprinde o lumânare, vom face o pomenire. Dar marea mea bucurie este însă că tatăl meu nu a fost uitat și eu voi face tot ce pot să îi duc numele mai departe, cu mândrie”, spune Ionuț Dolănescu, pentru FANATIK.

Ionuț Dolănescu, despre Ion Dolănescu: “Mi-a fost și mamă, și tată”

”Tata mi-a fost și mamă, și tată. El m-a crescut, părinții mei, așa cum se știe, s-au despărțit când eu aveam o vârstă fragedă. El mi-a fost întotdeauna aproape, tatăl meu a avut grijă de mine. Când nu era tata, era minunata mea bunică, Gherghina, mă răsfăța ea. Îi datorez absolut totul tatălui meu, el m-a făcut cine sunt”, spune, în exclusivitate pentru FANATIK, Ionuț Dolănescu.

ADVERTISEMENT

În ziua în care ar fi trebuit să își serbeze tatăl, recunoaște Ionuț Dolănescu, tristețea este cea care își face loc în sufletul lui. ”Amintirile cu el sunt unele care, acum, mă dor. Sunt atât de frumoase, iar el nu mai este printre noi, iată, acum, pe 19 martie, se fac 13 ani de când nu mai este”, mai spune, cu lacrimi în ochi, Ionuț Dolănescu.

“Am avut șansa să îi cunosc în casa tatălui meu pe Florin Piersic, Ileana Constantinescu, Tiberiu Ceia”

De ziua lui Ion Dolănescu, casa în care locuia împreună se transforma total, era scena pe care se perindau toți marii artiști ai României, fie că e vorba de muzică, film, teatru sau alte domenii ale culturii noastre.

ADVERTISEMENT

”De ziua lui, la tata acasă, se adunau 100 de oameni, era petrecere în toată regula. Ținea și trei zile petrecerea, veneau fini, veneau artiști mari. Am avut șansa să îi cunosc în casa tatălui meu pe oameni precum Florin Piersic, Ileana Constantinescu, Tiberiu Ceia și pe mulți alții.

Am crescut cu asemenea oameni și, sper eu, am învățat câte ceva de la fiecare dintre ei. Vă spun, era extraordinar. Deja, la ora aceasta, doamna Ileana Constantinescu punea masa, se strângeau toți, se cânta, era o bucurie fără seamăn în casa noastră”, povestește, pentru FANATIK, Ionuț Dolănescu.

ADVERTISEMENT

Care a fost prima melodie cântată de Ionuț alături de tatăl său, Ion Dolănescu

Cu toate acestea, ne-a dezvăluit Ionuț, are și bucurii când se gândește la tatăl său și la copilăria petrecută în brațele marelui artist. ”Cred că eu sunt cel mai cântat copil din România. Tatăl meu, mi-a cântat, mama mea, Maria Ciobanu, cu care am o relație extraordinară acum și sunt tare fericit că mai este încă lângă mine, m-a cântat și ea”, spune cântărețul care îi calcă pe urme în muzică regretatului său tată.

Moștenind talentul în muzică al părinților săi – Ion Dolănescu și Maria Ciobanu fiind, fără îndoială, doi dintre cei mai mari artiști români – Ionuț Dolănescu își amintește cum, alături de tatăl său, făcea duete încă din copilărie.

”Dacă ar fi să îmi amintesc ceva de mare impact pentru mine este momentul în care tatăl meu m-a urcat pe scenă. Eram pe scena făcută pe un stadion, aveam nouă ani. Și acum îmi amintesc că m-a prezentat publicului Tiberiu Ceia, un om și un prieten deosebit.

Ion Dolanescu
Ion Dolanescu, alături de Ionuț Dolănescu, într-una dintre fotografiile favorite ale fiului său Foto: arhiva personală Ionuț Dolănescu

Am cântat ”Cine te-ar iubi pe tine”, alături de tatăl meu. A fost o melodie pe care el mi-a făcut-o, era pentru mine. A fost, atunci, în 1981, un moment care a fost cu totul și cu totul special pentru mine, a fost ceva deosebit de emoționant. Să cânt pe scenă alături de tatăl meu, în fața a mii de oameni, e de nedescris”, povestește, pentru FANATIK, Ionuț Dolănescu.

Ion Dolănescu a insistat să aibă nepoți: ”Iubea enorm copiii”

Ionuț Dolănescu își amintește, cu mare intensitate, ultima aniversare a tatălui său și cadoul pe care i l-a făcut lui Ion Dolănescu, cu doar câteva luni înainte de moartea artistului.

”Cred că cel mai important cadou pe care i l-am făcut tatei a fost să îi pun nepoțelul, primul nepoțel al lui, în brațe. Pe Vlăduț l-am avut cu câteva luni înainte de a muri tata, a avut o mare bucurie când s-a născut băiatul. Îmi tot spunea că vrea de la mine un băiețel, că trebuie să fac copii, că ăsta este rostul vieții.

Îmi zicea: ”Pentru ce să muncești, dacă nu ai copii?”. El iubea enorm copiii, iar de Vlad avea mare grijă, era tare fericit. Îmi și amintesc că, la Revelionul dintre 2008-2009 eu și Doinița am mers să cântăm, iar tata a rămas acasă, la casa din Caimatei, și a stat cu Vlad. Era tare fericit că îl putea ține-n braț și îl supraveghea cu mare atenție. Tata iubea enorm copiii și florile”, a mai dezvăluit, pentru FANATIK, Ionuț Dolănescu.

Și, chiar dacă, astăzi, ar fi fost ziua de naștere a tatălui său, Ionuț Dolănescu are pe cineva pe care îl serbează pe 25 ianuarie. ”Vreau neapărat să îi spun La mulți ani maestrului Nicolae Botgros, liderul orchestrei Lăutarii din Chișinău, un om extraordinar și un artist desăvârșit”, a mai spus Ionuț Dolănescu.

ADVERTISEMENT