News

Ion Iliescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgență Elias! Ce trebuie să facă fostul președinte

06.06.2019 | 18:18
Ion Iliescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgenta Elias Ce trebuie sa faca fostul presedinte

Fostul președinte al României, Ion Iliescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgență Elias! Anunțul a fost făcut de reprezentanții unității medicale. Doctorii au precizat că acesta se află într-o stare de sănătate mult mai bună față de momentul internării. “Domnul presedinte Ion Iliescu a fost externat astăzi din Spitalul Universitar de Urgență Elias, într-o stare de sănătate mult ameliorată față de momentul prezentării”, transmite Spitalul Universitar de Urgență Elias.

Ion Iliescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgență Elias!

De remarcat că Ion Iliescu a primit și câteva sfaturi de la medici. Astfel, aceștia au spus că fostul președinte trebuie să continue tratamentul la domiciliu. Ion Iliescu a stat internat în Spitalul Universitar de Urgență Elias timp de aproape o săptămână. S-a prezentat vinerea trecută, mai exact pe data de 31 mai, cu febră mare. De remarcat că fostul președinte al României a fost operat, la începutul lunii aprilie, de ericardită lichidiană – tamponadă cardiacă, la spitatul C.C. Iliescu din Capitală.

Nu a fost prima intervenție chirurgicală pe care a suferit-o de-a lungul timpului. Fostul preşedinte are 89 de ani şi a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, una dintre operaţii fiind făcută la Paris în 2007. „În cazul în care faci chiar și o simplă viroză respiratorie, se poate complica foarte mult funcția inimii și atunci acești pacienți care sunt sensibili și au o imunitate scăzută pot să facă anumite complicații”,  declara medicul generalist N. Peneș, de la Spitalul Elias despre situația lui Ion Iliescu.

Ion Iliescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgență Elias! Iliescu
Ion Iliescu a primit tratament în continuare de la doctori. Sursă foto – facebook

Ce au decis judecătorii în Dosarul Mineriadei

Sunt și alte vești bune pentru Ion Iliescu. Dosarul Mineriadei, deschis în urma acțiunilor din 1990, când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit violent împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile, a fost întors de Înalta Curte la Parchetul Militar din cauza nulității rechizitoriului. Deși decizia nu este definitivă, instanța a considerat că sunt o serie de nereguli în dosar, ce împiedică trimiterea în judecată.

De menționat este că hotărârea instanței poate fi atacată cu contestație. În luna iunie a anului 2017, dosarul fusese trimis în judecată. El vizează 13 persoane, pioni principali fiind Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Mugurel Florescu, Miron Cozma, Adrian Sârbu și Cazimir Ionescu.